Trasaturile speciilor literare sunt printre puntinele lucruri din literatura care, cel putin mie, mi se par logice. Oricum, cel mai usor este sa iti faci o lista cu cele 3 specii literare care sa cuprinda trasaturile acestora. De exemplu la prima liniuta la genul epic o sa ai: " ideile și sentimentele autorului sunt transmise indirect, prin intermediul acțiunii și al personajelor", la genul liric o sa ai: " în care sunt exprimate direct gândurile, ideile și sentimentele autorului prin intermediul eului liric", iar la genul dramatic vei avea: "personajele iau cu totul locul autorului, a cărui intervenție indirectă se manifestă prin indicațiile de regie". Astfel in cadrul fiecarui gen am vorbit despre modul in care autorul isi expima sentimentele. Incearca sa faci la fel si cu celelalte trasaturi. Prin comparatie le vei invata logic si fara sa le tocesti. Sper ca m-am facut inteleasa si iti doresc spor la invatat.
Gandeste-te mereu la un exemplu. Alege pentru fiecare specie cate o opera(daca se poate, una care chiar ti-a atras atentia) si incearca sa exemplifici trasaturile speciei respective cu ajutorul operei alese. Daca vei avea o schema logica in cap si le vei retine intr-un mod "sanatos", atunci poti spune ca ai invatat cu adevarat ceva, nu ca ai tocit. Bafta!
Curiosul999 întreabă: