| Mariusis a întrebat:

Sunt clasa A VIII-A si inca nu sunt decis pe ce profil sa dau la liceu.Eu sunt destul de bun la engleza,matematica,chimie fizica, istorie.As vrea cateva exemple care se bazeaza pe majoritatea acestora, si m-ar putea ajuta sa am un serviciu chiar si dupa liceu.Nu sunt chiar sigur de facultate.Deci as vrea sa am si ceva de lucru dupa liceu.
Sunt cam paralel cu astea,deci sper sa fie ceva.
Btw, merci celor care vor incerca sa ma ajute.

Răspuns Câştigător
| gabriela15gabigaby a răspuns:

Avand in vedere faptul ca esti priceput la fizica, matematica si chimie poti da la un profil stiintele naturii caci probabil te vei descurca de minune. Si este cel mai complex profil si poti deveni ce vrei tu, nu doar medic. Daca nu esti inclinat spre asa ceva poti da la profil mate-info, se aseamana cu stiintele naturii, doar ca dai teza la info si faci mate mai intens ca la chimie-bio. Avand in vedere ca te pricepi si la engleza si istorie te-ai potrivi si pe profil uman dar eu zic sa analizezi bine, sa vezi ce te atrage mai mult: profil uman sau real, pentru ca la stiinte sociale sau bilingv dintr-a 10-a nu mai faci nici chimie nici fizica si doar vreo 2 ore de mate pe saptamana, asa ca sa fie
Si e pacat sa iti irosesti aceste abilitati, plus ca la profil uman faci latina, filozofie, psihologie, logica, pe care nu le-ai mai facut pana acum si nu stii daca iti vor placea sau te vei descurca. Mie imi pare ca ai fi foarte potrivit pentru un profil real, dar acum ramane sa hotarasti tu cum simti mai bine happy
Sper din tot sufletul ca te-am ajutat! :*

5 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Buna.
Vezi pe www.edu.ro
Succes pe mai departe.
Pa, pa.

| DreamAsk a răspuns:

Deci... daca esti bun la engleza, poti merge la limbi straine. daca esti bun la matematica poti merge la Matemetica Informatica. Daca iti place istoria poti merge la filologie. Eu acolo voi merge. Multe bafta si sper ca te-am ajutat cu funda sau fara! :*

| Forever208 a răspuns:

Buna! Eu sunt la liceu in clasa a 11-a, la profil biologie-chimie(stiinte ale naturii). La profilul asta se face foarta multa biologie si chimie. Intr-adevar se fac si celelate materii, insa profilul asta pe asta se bazeaza. Eu acum cam regret ca sunt aiic pentru ca vreau sa merg mai departe la management/marketing (la FSEGA). Deci gandeste-te bine si ce vrei sa faci dupa. Cand eram in a 8-a toata lumea m-a zis ca asta e un profil de mijoloc si se fac cam toate materiile, insa nu e chiar asa. Daca u vrei sa mergi pe chimie.biologie sau fizica nu prea se merita sa mergi aici.
O sa-ti zic cam ce stiu eu despre fiecare profil si daca mai ai nevoie de informatii te ajut cu placere(daca stiu, bineinteles):
Mate-info- daca iti place matematica si bineinteles informatica si ai vrea o cariere in asa ceva( informaticienii sunt cautai, cel putin acum si castiga o gramada de bani daca sunt buni)
Stiinte sociale/folologie-aici se bazeaza mai mult pe limbi, in special pe romana. Imi spuneau prietenii ca la orele de mate se faceu cu oja (deci daca vrei sa mergi pe romana/limbi sau chestii din astea umane aici e locul)
Economic-daca iti place ecomomia, si daca vrei sa mergi pe domeniul asta (parerea mea e ca daca faci o facultate de management ai mai multe sanse de angajare, in sensul ca iti poti gasi in mai multe domenii).
Cam asta e in mare parte(poate am uitat vreun profil thinking ) Gandeste-te foarte bine la chestia asta!

| CristeaDiana99 a răspuns:

Hey! poti merge la matematica-informatica bilingv engleza.

| RobertPsiholog a răspuns:

Salut! Sunt la liceu si vreau sa iti recomand profilul stiinte ale naturii bilingv.Este un profil puternic care pune accent pe tot ce vrei vrea sa faci mai departe.Deasemenea trebuie sa fii foarte pregatit in fiecare zi, dar ai certitudinea ca vei avea ce face pe viitor.Bafta multa la examen si sper ca te-am ajutat!