Ai și exerciții, și explicații
http://www.englishpage.com/index.html
Acum 2 ani, minimul era 6, dar nu știu dacă nu s-a mărit la 7. Oricum, vei mai primi detalii de la profesori.
Chiar doresti sa mergi la intensiv, in cazul in care nu stii engleza? Gandeste-te care este punctul tau forte si alege profilul potrivit pentru tine. Daca vrei neaparat engleza, presupun ca trebuia sa fi inceput sa inveti mai devreme. Nu stiu daca sunt modele de examene de genul acesta pe internet. Invata timpurile! Mult succes la examene!
Bună!
Vezi detalii în răspunsurile pe care le-am dat la linkul :
http://www.tpu.ro/......-intensiv/
Toate cele bune!
Salut, Razvi!
La clasa de intensiv se intra cu minimum nota 6, 00 (sase), ca medie dintre scris si oral.
Dar, din experienta mea didactica, iti spun ca elevii care intra cu nota 6, greu fac fata cerintelor la engleza din liceu, daca isi pastreaza acest nivel scazut, sub mediu, la limba, pana in toamna, la inceperea liceului.
De aceea, iti recomand sincer sa te apuci serios de invatat la engleza, te va ajuta si la examen, asigurandu-ti promovarea, si in anii de liceu, unde iti va veni usor la ore, dar, mai ales, in viata, o limba straina vorbita la perfectie fiind obligatory in ziua de azi, este considerate ca fiind parte din cultura generala a oricarui absolvent de liceu.
Nu stiu sa-ti recomand anume site-uri de net, eu am invatat limba rezolvand zeci, poate sute de carti de gramatica, de vocabular si de teste, cu exercitii si cerinte variate, dar poti cauta pe net, pe Google, dupa un anumit topic gramatical (de exemplu, "Tenses" sau "Nouns" sau "Passive Voice") si iti va da rezultate atat cu pagini de teorie, cats I cu pagini de exercitii. Alege-le pe acelea care iti dau posibilitatea de a fi corectat la final, pentru a vedea unde ai gresit, la ce cerinta, mai exact, nu doar sa ti se faca punctual, sa vezi daca e peste 6 sau nu. Dupa ce ti-ai vazut greselile de la respectivul set de eexrcitii, reaia-l, incercand sa-l faci de nota 10 (adica, sa nu mai repeti greselile de la prima rezolvare, dupa ce ai fost corectat de catre calculator). Apoi, ia un set de exercitii asemanator, din aceeasi unitate gramaticala (adica daca esti la Tenses, continui cu Tenses, nu treciu deja la Modals), dar eventual de un nivel sporit de dificultate si, tot asa, pana cand observe ca faci foarte putine greseli (sau deloc) si stapanesti, la nivel theoretic, dar si aplicativ, acel capitol. Apoi, treci la urmatorul si tot asa.
De asemenea, nu uita ca atat examenul, cat si materia din anii de liceu, se axeaza pe Writing/compunere. Iti recomand sa citesti cat mai multe carti in engleza (din domeniul care te pasioneaza), intai mai scurtute, mai putin dificile, apoi, din ce in ce mai lungi si mai complexe ca stil si ca tematica. De cate ori intalnesti un cuvant necunoscut, il subliniezi (sa ai langa cartea ta un creion) si la finalul catorva pagini de lectura, te intorci sa vezi cuvinetele subliniate, le cauti in dictionar, le notezi intr-un caiet sau vocabular (atat traducerea romaneasca, cat si pronuntia in engleza, cu semen foentice) si apoi le inveti, repetandu-le pana esti sigur ca le stii la perfetie.
Nu uita, oricat de bun ai devein la gramatica, fara voabular dezvoltat, complex, diversificat, nu vei putea vorbi/citi/scrie limba. Asa ca nu neglija nici acest aspect, daca vrei sa inveti serios engleza...
Si scrie cat mai multe compuneri in engleza, pe tematici din ce in ce mai diferite (iei topical si tematica dintr-un manual sau dintr-o carte de teste, de preferat din carti publicate la edituri englezesti, nu romanesti, acestea din urma sunt slabute de tot), pentru a-ti dezvolta si capacitatea de exprimare scrisa, cultura generala, vocabularul general si specific temei date, dar si gramatica, adaptata pe test. La final, roaga-ti profesorul de engleza sa-ti corecteze compunerile, sa-ti arate ce e bine si ce sa continui sa faci si ce trebuie sa schimbi/modifici, pentru a le imbunatati.
De asemenea, converseaza mereu, cu vorbitori avansati de engleza (sau nativi, daca ai ocazie), orele de engleza sunt cel mai bun context, pentru ca, sub supravegherea profului, poti conversa cu el si cu colegii, avand pe cineva avizat, care sa te ghideze si sa-ti corecteze inadvertenetele de pronuntie si/sau gramaticale din exprimarea ta.
Si daca pana la examen nu vei fi foarte bine pregatit, dar, totusi, il vei lua, cu o nota de 6-7, continua sa lucrezi si sa citetsi la engleza in vacanta de vara, pentru a incepe liceul, la clasa de intensive, cat de bine pregatit se poate.
Si daca ai o alta limba pe care o vorbesti mai bine decat engleza si ti se pare mai accesibila, axeaza-te pe ea si mergi la clasa de intensive franceza/germana/spaniola etc.
Succes la examene si numai bine!
P.s.:Limbile straine sunt atat de frumos de invatat, incat nu cred ca ai cum sa esuezi. Eu am invatat la perfectie, la nivel de vorbitor nativ (am si atestate_Cambridge Proficency si Goethe Zertifikat Plus) doua limbi (engleza si germana) si imi doresc cand/daca voi avea timp, sa mai invat o limba, cel mai probabil, norvegiana, desi ma tenteaza si italiana si farnceza si spaniola...
Iti multumesc mult, si vreau sa stii ca am inceput sa invat gramatica. De fapt eu stiu vocabular si sa fac compuneri respectiv sa traduc dintr-o limba in alta, insa ce nu stiam eu erau verbele ( moduri si timpuri gen cand se foloseste una cand alta sau in cazul exercitiilor de gramatica ). Iti multumesc inca o data pentru parere!
Mersi frumos de parere! Deja am inceput sa invat verbul si vreau sa iti zic ca in rest ma descurc cu engleza ( la vocabular sau de citit respectiv tradus )
Buna!
Asta e foarte bine, inseamna ca nu ai chiar atat de mult de recuperate.
Spor la lucru la gramatica, consulta cat mai multe siteuri si carti, lucreaza cat mai multe exercitii, asta e secretul invatarii temeinice. Si nu uita, inainte de a incepe sa rezolvi teste, sa te asiguri ca stii la perfectia teoria din respectivul capitol.
Iti tin pumnii! Succes la scoala, la examene si, nu in ultimul rand, la invatarea si aqprofundarea limbii engleze!