Hei! Eu spun ca ar trebui sa te orientezi spre ce ti place tie cel mai mult sa faci. Atunci cand ai placerea de a face un anumit lucru, treaba merge mai usor, adica ti se va parea mai usor in liceu daca te indrepti spre profilul turism. Succes, sper sa iei decizia corecta! :*
Bună!
Eşti "prost" informat în privinţa Filologiei :(
NU dai "bacul si tezele la 2 limbi straine"!
La "Filologie" dai următoarele teze :
"* Teza la Limba si literatura romana
* Teza la Limba moderna 1
* Teza la Istorie/ Geografie (la alegere)
* Teza la Limba latina (la seral si frecventa redusa la clasa a XIII-a se sustine la Stiinte socio-umane)" - SURSA :
http://www.isjbn.ro/upimg/MEN%2062281-11102013%20Discipline%20TEZE.PDF
La "Filologie" dai BAC/examen SCRIS "obligatoriu" din Română şi Istorie!
Iar la proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă - poţi alege între : Geografie, Logica si argumentare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie; vezi Anexa 1 de la linkul :
subiecte2011.edu.ro/bacalaureat/Legislatie/Ordin_4800-31-08-2010.zip
ÎNAINTE de acestea vei da ( obligatoriu ) COMPETENŢELE lingvistice si digitale :
* "proba A: proba orala - Proba de evaluare a competenţelor de comunicare orala în limba româna
* proba C: (proba orala, scrisa si
practica) - Proba de evaluare a competenţei lingvistice într-o limba de circulaţie internaţionala studiata în liceu
* proba D: proba scrisa/practica - Proba de evaluare a competenţelor digitale".
Asta, dacă NU se schimbă Metodologia/legislaţia până vei da tu BAC-ul :)
Toate cele bune.
La "Turism şi alimentaţie"/hotelărie ai o şansă la un servici în domeniu ( restaurant sau hotel ) - dacă eşti băiat HARNIC
La profil "Servicii", specializarea "Turism şi alimentaţie" dai BAC/examen SCRIS "obligatoriu" din Română şi Matematică!
Iar la proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă - poţi alege între : Geografie, Logica si argumentare, Psihologie, Economie; vezi Anexa 1 de la linkul :
subiecte2011.edu.ro/bacalaureat/Legislatie/Ordin_4800-31-08-2010.zip
Incearca la stiinte sociale din.cate am auzit este destul de usor acolo iar bacul il dai la romana, istorie si ai de ales intre Logica, Grografie si inca vreo doua materii care nu imi vin in minte.
Eu sunt la mate info si sa stii ca e un program destul de solicitant. Nu stiu ce sa zic. Daca tu cezi ca faci fata, baga-te!
Ca exemplu, 50% din descompunerile de a 8-a nu le inteleg. Nu stiu ce sa zic.
Nu m`as descurca cu examen la o limba straina. Nici macar engleza cu toate ca o vorbesc cat de cat fluent. La celelalte ma descurc! mersi oricum :3
Gamer profesionist la ce joc? btw cred ca economic este cel mai bun o sa faci orele la fel de mult ca la generala si mai ai timp sa te decizi la ce facultate te duci fara sa pierzi nimic.