Scrie toate formulele de la inceputul anului pe o foaie.La probleme grele nu e nevoie doar de o formula.Succes!
Bună! Cred că te-ar ajuta dacă ai fi foarte atent/ă în timpul orelor. Și mai cred că ar fi bine să il rogi chiar pe profu de fizica sa te lamureasca. Totusi, problemele de a VI-a nu sunt prea grele. Mai mult ajutor nu știu să-ți dau la fizică, dar uite ceva și pentru română http://lecturirecenzate.ro/ și http://lecturi-scolare.ro/
Sărbători fericite!
Tu crezi ca se pricepe cineva pe clasa a VI-a la Fizica? Fizica din clasa a VI-a e nimic pe langa cea din liceu sau mai ales cea din facultate(daca alegi un profil tehnic). E intr-adevar o materie dificila pe langa restul materiilor de clasa a VI-a, dar nu e imposibila daca a fost inclusa in orar!
Mi se pare ca pe clasa a VI-a se face mai mult Mecanica(de la fenomene fizice, la tipuri de forte mecanice, pana la principiile mecanicii clasice).
Pai, in esenta, cele mai importante lucruri din Mecanica sunt cele 3 principii ale lui Newton:
1. Principiul inertiei
2. F=m*a;
3. Actiune->reactiune
Principiul 2 va fi foarte folosit in majoritatea problemelor.
Ar mai fi un asa zis principiu al suprapunerii fortelor dar cred ca acela se foloseste mai mult prin liceu, pe clasa a IX-a. Planuri inclinate inca nu cred ca faceti pe clasa a VI-a pentru ca nu stiti elemente de trigonometrie de la matematica. Asadar faceti cea mai usoara parte din fizica.
Ce sa-ti recomand? Internetul.
Vezi pe Wikipedia ca gasesti multe notiuni de fizica explicate foarte frumos, chiar cu ilustratii. Ia fiecare lectie din (manual)caiet, pe care ti-a predat-o profesorul si caut-o pe Google...vei gasi o groaza de resurse pe Wikipedia, www.didactic.ro si diverse locuri/site-uri. Atat timp cat iti dai un grad minim de interes eu zic ca se va prinde ceva de tine. Stiu ca unele probleme sunt mai simple si se rezolva dintr-o formula sau dintr-un enunt, iar altele necesita ceva mai multa gandire si cunostinte, dar atat timp cat ai o vointa sa-ti pui mintea la contributie trebuie sa rezolvi ceva. Sa stii ca te vei mai lovi de fizica de aici inainte destul de mult in scoala, poate si liceu daca alegi un profil real(mate-info, stiinte ale naturii), o facultate tehnica/inginerie. Cu matematica cum stai?
In fine, crede-ma ca pe clasa a 6-a si eu eram cam in aceeasi situatie ca a ta. De abia prin liceu s-a prins de mine cum trebuia.
Asadar, eu zic sa te ajuti singur. Eu n-am cerut ajutorul nimanui si m-am descurcat cum am putut. Pe vremea mea nici nu avea oricine internet.
Poi este foarte simplu incearca sa inveti forumele la probleme daca stii formulele stii sa faci foarte usor problemele
anonim_4396 întreabă: