| Losnams a întrebat:

Sunt in clasa a 8a si pur si simplu daca am ceva mai important a doua zi la scoala nu pot adormi. Ce as putea sa fac? Pai la examen ce o sa fac nedormind toata noaptea? M-am gandit ca inainte de cele 2 examene sa iau un somnifer seara. Multi spun ca nu ar trebui sa iau, dar ce sa fac daca nu pot dormi..credeti ca ma afectează 2 somnifere pe an?

5 răspunsuri:
| Daniel31 a răspuns:

Niste ceaiuri calmante si magneziu te-ar ajuta.
Am avut aceiasi problema cand am avut niste examene inainte, dar cel mai important e sa te mai stresezi din cauza lor.

| gratargratar a răspuns:

Poti, la o adica, incerca si cu somnifere. Eu insa iti recomand urmatoarele:

1. Citesti inainte Paraclisul Sf. Efrem cel Nou. Adica te rogi, ca rugaciunea linisteste.
2. Bei ceai de valeriana. Asta cu vreo cateva ore inainte de culcare, ca sa nu te apuce urinatu in timpul somnului.
3. Te culci devreme, ca sa ai timp de somn in cazul in care nu adormi imediat. Te pui in pat si citesti un roman pana te ia somnul.

In sfarsit, somnul nu e atat de important pe cat crezi pentru performanta intelectuala. Nu spun ca nu conteaza, dar nici nu trebuie supraevaluat.

| Anonimjs a răspuns:

Eu ți-aș recomanda sa te relaxezi să știi că nu se sfârșește lumea daca iei o nota puțin mai mica incearca să gândești altfel, așa am fost si eu si am luat examenul și am intrat unde am vrut, nu te stresa în legătură cu examenul.

| Rotazi a răspuns:

Draguta, ai mai pus intrebarea asta.
Si ti s-a raspuns sa nu te atingi de somnifere. Nu la varsta asta.
Da, la anii tai te afecteaza si o singura tableta la 2 ani.
Un ceai de tei in seara dinainte sau mai bine un lapte cald cu miere.
Nu astepta sa te incurajeze cineva sa faci prostii.

| AvalohAlyn a răspuns:

Normal ca nu te afecteaza cu nimic daca iei somnifere atat de rar.Sunt adolescenti care iau pastile psihotrope in fiecare zi si nu patesc absolut nimic.
Dar totusi incearca somnifere naturale din plante adica melatonina,passiflora, ulei de lavanda, valeriana, nervocalmin somn usor etc
Sanatate!