| hsuvbHSAg0342 a întrebat:

Salut TPU, sunt nou in aceasta comunitate, banuiesc ca este ca un fel de reddit, intrebari si ajutor.
Am depus dosarul de transfer de la agricol la cateva licee pe acelasi profil, stiinte sociale la toate, cu media 9.47 banuiesc ca voi fi acceptat (aflu in august) cu media asta dar stiu ca trebuie sa dau diferente la lb. latina, m-am uitat peste cateva subiecte, majoritatea sunt cam la fel, un text, cateva intrebari, morfologie si de comentat o fraza dar sunt modele vechi, din 2013 in cate stiu si intrebarea mea este, sunt aceleasi modele si acum? Si profesorilor chiar le pasa daca faci ceva si te pica daca n-ai facut nimic sau te ajuta cat sa iei 5 si sa fii acceptat? Multumesc anticipat!

Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Transferurile scolare se pot realiza la inceput de an scolar, in septembrie si numai daca intrunesti conditiile de eligibilitate:

- sa ai media egala sau mai mare ca a ultimului intrat la acel profil
- sa nu ai corijente si medii neincheiate
- sa nu ai absente si note mici la purtare
- sa sustii si sa iei note bune la examenele de diferenta
- sa existe loc liber in clasa unde doresti sa te transferi

In ce privesc subiectele de la examenele de diferenta, acelea sunt facute de 2-3 profesori care predau materia respectiva la acel liceu si nimnei nu stie care vor fii, fiindca sunt alese de ei.

| hsuvbHSAg0342 explică (pentru Violleta2022):

Din cate am auzit se face loc, liceul in sine are 28 de locuri intr-o clasa dar se mareste pana la 30, poate chiar mia mult, depinde de liceu si clasa, acum sper ca asa sa fie.

Dar ca exercitii ce pot face? Am niste caiete din 2019-2022 de la o verisoara de a mea, mi-am facut cateva notite, mai invat istoria/regii pentru ca am inteles ca se dau, mai fac ceva teste de le mai gasesc plus, duolingo. Este destul? Alte sfaturi, anything helps.

Si daca stiti ceva de proba orala? Exemple, intrebari, orice.
Multumesc!

| Violleta2022 a răspuns (pentru hsuvbHSAg0342):

Din cate am vazut pe aici, sunt si copii care au transferul refuzat, tocmai ca nu mai sunt locuri in clasa.