anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut TPU! Sunt pe Mate-Info și vreau să mă transfer tot pe Mate-Info în alt liceu. Mai dau examene de diferență sau nu? Cum mă pot transfera mai exact? Explicați-mi procedeul pls!

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Pentru transferul pe acelasi profil nu este nevoie de sustinerea unor examene de diferente.
Conditia principala este sa ai media de promovare a ultimei clase cel putin egala cu a ultimului promovat din cl. de transfer.
Daca acum esti in cl. a IX-a te poti transfera daca esti intr-o situatie speciala si ai avut media de admitere cel putin egala cu a ultimului intrat in clasa de transfer.
Conform Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, aprobat prin Ordinul MEC nr. 5447/2020, citez:
"ART. 144.(1)Transferurile în care se păstrează forma de învăţământ, profilul şi/sau specializarea se efectuează, de regulă, în perioada intersemestrială sau a vacanţei de vară. Prin excepţie, transferurile de la nivelurile antepreşcolar şi preşcolar se pot face oricând în timpul anului şcolar, ţinând cont de interesul superior al copilului.
(4)Transferul elevilor în timpul anului şcolar se poate efectua, în mod excepţional, cu respectarea prevederilor prezentului regulament, în următoarele situaţii:
a) la schimbarea domiciliului părinţilor într-o altă localitate, respectiv într-un alt sector al municipiului Bucureşti;  
f) în alte situaţii excepţionale, cu aprobarea consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar."  

1 răspuns: