| Danger30 a întrebat:

tocmai ce am trecut clasa a noua, eu voiam sa ma duc la scoala de politie ( la Campina ), dar am avut o problema medicala ( am facut pneumonie ) si nu am putut da probele, iar acum am intrat la alt liceu, intrebarea mea e, pot sa fac in asa fel sa dau cumva probele si sa ma transfer?

Răspuns Câştigător
| alessia5158 a răspuns:

Adica, cum " eu voiam sa ma duc la scoala de politie ( la Campina )"?!
La scoala de agenti de politie din Campina poti candida numai dupa finalizarea studiilor liceale cu diploma de bacalaureat! --- scoala NU este liceu civil si nici colegiu militar la care poti face studiile de nivel liceal (clasele 9-12 ). Daca in viitor vei dori sa faci aceasta scoala este suficient sa finalizezi un liceu civil cum este cel la care ai fost repartizat in acest an prin repartitie computerizata ---- nu este neaparata nevoie sa finalizezi un colegiu militar! Asa ca nu te mai stresa cu transferul de la liceul civil (la care ai fost repartizat ) la vreunul din cele 4 colegii militare din Romania ( din Breaza, Alba Iulia, Campulung Moldovenesc si Craiova ).

| Danger30 explică (pentru alessia5158):

Stiu ca nu e neaparat sa fac un colegiu militar, dar totusi asta ma atrage, dar totusi, ma pot transfera cumva la breaza de exemplu?

| alessia5158 a răspuns (pentru Danger30):

Din pacate nu poti sa te transferi.Transferul este posibil in 3 situatii descrise in Ordinul MApN 110/2014 pentru aprobarea Instrucţiunilor privind organizarea şi funcţionarea colegiilor naţionale militare :
* daca esti elev la unul din celelalte 3 colegii militare si doresti transferul la colegiul din Breaza
*daca, in acest an, ai fi participat la recrutare si probele de selectie si ai fi fost declarat "respins", transferul era posibil pe locurile rămase libere la clasa a IX-a în urma neprezentării, retragerii sau eliminării candidaţilor admişi.
* daca ai fi copilul unui cadru militar activ care a decedat in timpul si din cauza serviciului militar. Calitatea de elev al colegiului militar, se dobandeste si in acest caz, numai daca se intrunesc conditiile de recrutare si selectie.

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Scoala de agenti de politie este o scoala postliceala si poti intra acolo abia dupa terminarea liceului cu diploma de bacalaureat, daca indeplinesti conditiile prevazute si reusesti la admitere.

| Luizaaa a răspuns:

Acolo te poți duce după liceu, cu diploma de bacalaureat. Sincer e mai bine, pentru că ai timp sa te gândești dacă asta vrei sa faci pe viitor. Mult succes!