Incearca sa iti mai diversifici activitatile, sa faci putin sport jogging, inot sau un sport care iti place. Ideea este sa te canalizezi si spre activitati care iti fac placere, sa asculti muzica, te uiti la un film...
Mai fac si cele enumerate mai sus, dar rar in timpul scolii... cat despre sport, joc fotbal, o mare pasiune a mea, dar cum spuneam. tot la fel de rar!
Probabil o sa crezi ca te fac nebun, dar nu e adevarat! sfatul meu este sa mergi la un psiholog, si foarte important, sa te relaxezi cat de mult poti! si eu am avut probleme de genul. acum sunt in clasa a Vlll a si pot sa zic, ca ma descurc bine la scoala cu o medie din clasa a Vll a de 9.78, dar atunci cand eram mica pur si simplu nu ma puteam concentra, atentia fiindu-mi distrasa tot timpul, asa ca parintii mei m-au dus la un psiholog si dupa ceva timp mi-am revenit, insa cateodata mi se mai intampla sa vreau sa invat si sa nu pot! asta e, ia-o usor cu scoala si nu te afunda prea mult in carti(iti spun din propia experienta)ca o sa o "iei razna" sa zic asa succes!
Multumesc pentru raspuns, chiar azi m-am interesat de un psiholog, sa vad ce pot face...
Salut!
1. Pentru problema cu retinerea de detalii inutile, incearca sa mergi la un psiholog, cum a spus si rei. Ar putea sa te ajute cel mai bine. In plus, parerea mea e ca retinerea multor detalii din trecut te invata sa traiesti prea atasat de el, ori "Un viitor stralucit se bazeaza intotdeauna pe un trecut uitat" (bineinteles nici sa uiti absolut tot, ma refer la chestiile care nu ar trebui sa ramana active). Psihologul ti-ar explica mult mai bine, asta e doar opinia mea.
2. Pentru situatia scolara, ar fi buna abordarea ta de a invata cel mai bine la materiile pentru BAC. Gandeste-te putin, ce va conta atunci cand vei intra la o facultate : media generala la BAC, sau mediile la celelalte materii de care oricum nu vor tine cont genu asta de situatii (admitere). Oricum, din ce spui tu nu cred ca ai putea sa cobori sub 7 (maxim 6). Cat despre parerea parintilor tai, cu note de 9-10 mereu, ar trebui sa le explici lucrurile astea, si ce e mai prioritar pentru tine. O nota de 10 la o lucrare o poti lua si daca intelegi cand se preda fiindca iti place o lectie, nu doar daca repeti acasa pentru 14 materii ca sa ai acelasi rezultat.
Mult succes! (Si incearca sa iti faci mai mult timp pentru tine si starea ta. E extrem de important).
Multumesc foarte mult, m-ai ajutat si ma simt putin mai bine! Am sa incerc sa schimb situatia!