| Davydd a întrebat:

Voi cum ati invatat pentru examenul de bacalaureat? Este atata greutate si stres asa cum au spus profesorii? Eu m-am apucat de acum de invatat si sa fiu sincer chiar imi plac romanele care sunt in programa.

Răspuns Apreciat de Editori
| iamprettybored a răspuns:

Dacă e greu sau nu depinde de elev, și nu doar de inteligența lui, ci și cât de motivat este să învețe. Bacul nu e admitere; la drept vorbind, bacul este făcut în așa fel încât un elev cu capacități medii și puțină pregătire să ia cam 6-7. La română de exemplu, dacă înțelegi cât de cât textele alea două (care nu-s așa grele) și știi cât de cât să îți argumentezi opinia și câteva noțiuni generale gen ce e ăla romantism, realism, narator subiectiv/obiectiv, eu zic că un 6.5 măcar e asigurat.

Dacă ușor sau nu bacul depinde cât de constant s-a lucrat sau măcar vorbit la clasă (adică să explice profesorul) despre exerciții/subiecte de bac. Normal că nu poți fi bun din prima la ceva, trebuie să exersezi.
Culegerile chiar sunt de ajutor, le recomand în special pe cele de la editura Art. E bine să mai faci câte o variantă de verificare din când în când (adică o faci, eventual pe ceas să vezi cât timp îți ia) și să găsești un profesor care să ți-o corecteze (la științe exacte gen mate poți și singur cu baremul). Asta ca să vezi cam la ce nivel ești.

Ca și concluzie, poate nu s-a înțeles: nu, nu sunt grele variantele de bac pentru elevul de rând, dar ca orice lucru nou, trebuie exersat și învățată materia pe care se bazează. Cam atât.

4 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Ei pun presiune ca să vă facă să vă puneți să învățați să luați note cât mai mari că e spre binele lor și al liceului, nu-i chiar atât de drastic

suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca inveti din timp si nu astepti ultima luna nu e greu. Dupa prima sesiune la facultate bacul ti se va parea o gluma

| cosmin1324 a răspuns:

Nu,ai un examen de 3 ore si ai scapat DACA ti-ai dat interesul catusi de putin la scoala bacul se poate lua. Nu prea poti ocoli invatatul, nu aincum poate doar prin copiat dar daca esti prins o incurci rau deci nu merita. Fii atent in clasa la profesor nu la colegi in timpul orelor, aloca 30 min macar zilnic pentru a invata cate ceva din materia din acea zi (opere literare la romana, formule la mate sau exercitii rezolvate, lectii la bio etc. eu nu zic sa le tocesti acum pentru ca nu o sa retii pana la vara, dar macar sa intelegi ideea lor pentru ca o sa te ajute enorm in ultima luna sa le repeti. La examen mergi degajat, fara teama pentru ca daca ai invatat nu o sa ai nici o problema. Spor la scoala happy

| Davydd explică (pentru cosmin1324):

Mersi mult pentru sfaturi!

| Slavitesti a răspuns:

Eu am citit Plumb de George Bacovia si aia a picat! Acuma depinde de la om la om!
Tragi acum tare, ca dupa aia esti relaxat n-ai treaba, dai uitarii tot efortul depus pentru BAC!
Chiar e o senzatie misto asa cand stii ca ai scapat de cel mai important examen din viata! Succes pe mai departe!