Te inteleg fra, incepe sesiune si eu ma tot amagesc ca ma apuc de invatat de maine.
Metoda 1: Citeste de cateva ori.
Metoda 2: Formuleaza intrebari bazate pe continut. Apoi, intreaba-te aleator si incearca sa raspunzi corect.
Metoda 3: Fa rezumat la rezumat. Incearca sa ajungi la cea mai simpla forma posibila a lectiei. Dupa aceasta, poti folosi orice metoda de invatare, inclusiv cele 2 de mai sus.
Iti trebuie o motivatie, tu nu esti motivat. Ce clasa esti?
Incearca sa te gandesti la beneficiul pe care ti l va aduce invatatul.
Daca vrei si poti, mobilizeaza-te si incearca sa te concentrezi pe materie
Dacă e vorba de bac, trebuie sa te motivezi singur că poți. Eu una am bacul și mi-a fost greu sa învăț toate operele avand în vedere ca am învătat doar ce mi-a plăcut mie. Încearcă să prinzi idea, sa faci schițe, sa colorezi ce e important, sa lași telefonul măcar 30 de minute și tot ce îți atrage atenția. O să vezi, o să te concentrezi mult mai bine și o sa fii fixa pe subiect. Bea cafea, fa și o pauza, repets, citește. E bine sa citesti și seara ca noaptea în somn reproduci tot. Gândește te cât de bine o sa te simți cu nota mare și cât de afectat o sa fii la o notă mică. Baftă!
Si mai rau, admiterea
Bacul a fost pistol cu apa...
Cum ai învătat ușor pentru bac? Eu disper... învăț totul pentru ca mi e frică de orice. Mai ales poezie.
La romana eu am avut asa:
I. Text + analiza pe el ( a fost easy, le stiu deja )
II. Text argumentativ - sunt artist
III. Operele vietii: mi-am facut o schema cam ce cuprinde un comentariu obisnuit ( fie el liric sau epic ), am citit rezumatele ( si acum trebuie sa ai "super-puterea") si le-am facut pe loc rezumatele. Nu mi-a picat poezie, dar si daca imi pica, tot scriam eu ceva. Mi-a picat roman interbelic, bineinteles ca nu am stiut care era. Am dat-o la plesneala " Ultima noapte de buleala, prima de razboi " ( norocul meu a fost ca este interbelic ). Alt noroc a mai fost acela ca am auzit pe drum spre sala de examen ( SINGURA OPERA LA CARE NU CITISEM REZUMAT ) doi colegi care vorbeau despre ea si din ideilea alea ma scris doua pagini.
Am luat 7.70 - putin, tinand cont ca s-a furat si la note si daca stiam care e interbelic luam 9+, dar ma rog, e ok.
Succes!