Nu exista profild e arhitectura la licee!
Arhitectura se studiaza la facultate si da, ai nevoie sa faci pregatire serioasa inainte, sa stii matematica super-bine, fizica si chimie ca sa poti ajunge un arhitect, pentru ca arhitectura are nevoie de gemoetrie in spatiu, calcule cu rezistenta materialor unde trebuie sa stii componenta chimica a diverselor materiale dar si rezisistenta la torsiune, intemperii, presiune smad.
la facultatea de arhitectura poti da examen dupa terminara liceului si luarea BAC-ului, cu note cat mai mari findca acestea vor conta la admitere.
Daca dai la arte p aia nu ii intereseaza atat de mult cat de destept esti, ci cum desenezi sau canti depinde la ce dai tu acolo. In cazul meu in urma cu multi ani, am dat 3 examene de desen ( nu mai tin minte cum se numeau, primul examen d ala cu umbre mi-a asezat in fata clasei drept exemplu o piramida din lemn o gutuie iar eu trebuia sa fac ce era acolo / examenul 2 pictura / examenul 3 desen in creion oameni. Dupa aceea daca le iei, dai si niste diferente cu ultimele medii din liceul lor, tu trebuie sa ajungi macar la nivelul uneia dintre ele ceea ce nu efoarte greu. Eu am picat la desen, e extrem de greu