| Barbu_Olecsandra_1997 a întrebat:

Salut tuturor.Nu o sa spun prea multe informatii dar va voi spune povestea mea.Ma numesc Theodor si acum 3 ani am venit in Cipru cu scopul de a-mi face noi prieteni, sa invat limba si sa pot ajunge ceva.Ei bine nu a fost asa...O gramada de copii si-au batut joc de mine si m-au lasat cu moralul jos in acesti ani.Aici Gimnasiul este pana in clasa a 9-a.Limba nu mi-a placut si nu prea am stat sa o invat din cauza asta.Aici,nu primesc note fiind roman.Nu dau teste si nu raspund la toate orele.La final de clasa a 9-a trebuie sa dam niste teste dar eu sunt sigur ca nu le voi trece din cauza subiectelor.Nu am mai facut matematica timp de 2 ani din cauza ca stiam ca pot face ce vreau.Ce sfaturi imi puteti da? Mai este 1 luna si vin testele.Ce ar trebui sa fac dupa? Nu vreau sa fiu copilul repetent.Stiind ca voi fi repetent ma face sa renunt la scoala.
Help...

10 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

In primul rand, ar trebui sa fii cinstit cu tine si cu noi, ca postezi sub anonimat si nu vad sensul sa-ti pui nickname de fata si apoi sa spui ca esti baiat.

Da-mi voie sa ma indoiesc de motivul venirii tale in Cipru!
Nu cred ca parintii te-au mutat ca sa-ti faci prieteni, ci ca sa inveti, ca esti inca la gimnaziala si eventual sa-ti faci un viitor.
Vad ca, pentru tine, prietenii sunt pe primul loc, inaintea invatatului, inaintea limbii, ceea ce pana la urma nu le poti realiza pe nici una, pentru ca nestiind limba, nu poti face nici scoala si nici lega prietenii.
Sfatul meu este:
- sa fii cinstit cu tine insati si cu altii, evitand minciunile care te pot discredita in viata
- sa pui mana sa inveti limba greaca, fara de care scoala devine imposibila, cat si educatia ori cariera ta.
- sa-ti stabilesti o lista de prioritati in viata, unde invatatul ar trebui sa fie pe primul loc in acest moment, alaturi cu invatatul limbii grecesti.
- prietenii vin pe ultimul loc, ca aia ti-i poti face imediat cum incepi sa vorbesti limba si sa te descurci.
Se pare ca tu ai probleme mari in a stii ce sa alegi si sa faci cu viata si timpul tau.
Discuta cu parintii si ia-o incotro, ca acum vei repeta 1 an, dar daca tot repeti ani, unul dupa altul, nu vei realzia nimic in viata.
De ce ai vrea sa renunti la scoala?
Cine te intretine?
Cine iti va da de mancare?
Nu crezi ca-i cazul sa faci si tu ceva cu viata ta?

| m1dn1gh7 a răspuns (pentru Violleta2022):

Ce mod de gandire haotic. Nu e problema ta daca posteaza de pe un cont de fata. Si nici interesele lui. El a intrebat cu totul altceva, daca nu esti in stare sa citesti si sa raspunzi on topic, de ce o mai faci?

| Violleta2022 a răspuns (pentru m1dn1gh7):

Personal, cred ca nu-i problema ta sa imi judeci postarile.
Daca nu esti in stare sa raspunzi celui care a pus intrebarea, te rog sa mergi inainte, fara sa intrii in polemici cu alti useri.

| corolav a răspuns (pentru Violleta2022):

Prost mai scrii, uneori, în limba română.

| sierra1 a răspuns:

Cu o lună inainte de examene, cam greuț dar nu imposibil. Ai tăi ce zic? Știu care-i treaba? Cum spuneam nu e ușor, deci pune mâna pe carte și bagă mare. Profii de acolo te ajută?

| Barbu_Olecsandra_1997 explică (pentru sierra1):

Nu foarte mult... facem un fel de meditatii la scoala dar doar la limba, atat.

| sierra1 a răspuns (pentru Barbu_Olecsandra_1997):

Cum te descuri în noua limbă (a țării)?

| anonimg a răspuns:

Trebuie să te întorci în țară. Părinții sunt obligați să fie preocupati de binele copiilor lor, de viitorul copiilor.
Sau mutati-va în Norvegia unde scoala este plăcută. Statul norvegian este preocupat de binele copiilor.
Mergi la testele acelea, chiar și dacă le vei pica. Dumnezeu cunoaște inima; si dacă vei trece testele, si dacă nu le vei trece, tu sa-I mulțumești. El știe ce este cel mai bine pentru noi.

| Barbu_Olecsandra_1997 explică (pentru anonimg):

Ai dreptate...Nu cred ca ar mai fi o solutie sa ma intorc in Romania fiind in clasa a 9.Cred ca ar fi si mai rau avand in vedere ca in Romania am plecat chiar cand am terminat clasa a 5-a

| En3Rgi a răspuns:

Cu ai tai ai vorbit despre asta? Aici nu prea ai ce sa obtii, ai o situatie destul de naspa, si nimeni altcineva nu ar putea sa te ajute mai mult decat ai tai.