Aveam o colega de facultate care transcria de doua ori cursurile si le stia. Se stie ca, daca scrii, nu te poti gandi in alta parte si iti mobilizezi atentia la ceea ce ai de facut. Incearca! Cred ca ar fi mai bine sa incerci sa rescrii cursurile cu completari care sa-ti lamureasca continutul. Dar asta se poate a doua oara cand transcrii.
Are dreptate Dana211 cand zice ca este din cauza faptului ca nu ai antrenament la invatat.Tu daca nu ai invatat nimic 4 ani e ceva normal sa nu mai retii acum nimic...e ca si cum ai pune un om care nu a facut sport cativa ani sa alerge la maraton.
Stiu ca e volumul destul de mare de materie pentru licenta, dar nu rezolvi nimic daca vrei sa inveti totul odata.Ia-o usor, invata la inceput o pagina pe zi, fa multe pauze si dupa din ce in ce mareste cantitatea de material pe care o ai de invatat.In 2-3 luni nu cred ca o sa mai ai probleme.
Din cauza faptului ca nu ai invatat atat de mult timp nu mai ai reflexul acela de retinere si degeaba iei tot felul de pastile. In plus de asta un profesor de farmacologie imi spusese mie si colegilor mei la un moment dat ca pentru ca niste suplimente gen memo plus sa isi faca efectul trebuie luat cu 2-3 luni inainte de sesiune.
Incearca sa iti faci scheme, desene, sa folosesti multe culori si sa asociezi notiunile cu lucrui din viata de zi cu zi si poate te ajuta sa memorezi mai usor. In plus de asta cand inveti concentreaza-te si fi foarte atent la ce faci.
Nu stiu daca nu cumva te afecteaza si lipsa somnului (asta daca te simiti obosit dupa ce dormi atat de putin).
Incearca sa repeti pasaje mici din lectii de mai multe ori, apoi cand crezi ca le-ai memorat, zile in gand, si tot asa.
O metoda mai usoara e sa faci acelasi lucru, dar sa te asculte cineva, si sa iti mai zica cate un cuvant cand nu mai stii.
De vina poate fi si somnul odihnestete mai mult si iti sugerez sa faci exercitii de minte..sau sunt jocuri de genul asta...incearca si tu
Poti incerca sa folosesti lecitina. Poti gasi Lecitina E aici: http://www.premiumvitae.com/nutrilite-lecitinae/
Am avut si eu asa problema, medicamentele rar rezolva aici ceva. Mai bine calmeaza-te si trebuie sa fii sigur in tine. Cum faceam eu? Imi faceam schite si le citeam de multe ori (sau pe de rost le invatam) si ma concentram doar asupra la ceea ce trebuie sa invat. Nu ma ghindeam la nimic altceva. Si inainte de culcare repet si dimineata tot. Sincer ajuta, si cu timpul vei faca asta automat