| Powerups a întrebat:

Salut tuturor. Tocmai ce am dat examenele la romana si matematica si toata lumea zice ca a fost usor la ambele si ca au facut de 9-10.
Si eu am facut tot cam asa, la romana de 9.20 (cred, depinde cum corecteaza la literatura dar mi-am scazut cat mai mult) si la matematica de 9.
Intrebarea este, credeti ca daca o sa am medie de 9 cel putin mai pot intra la un liceu unde anul trecut a fost media 8 fix, avand in vedere ca foarte multi vor la acel liceu si exact la profilul la care vreau si eu?

Răspuns Câştigător
| RainmakerX a răspuns:

Hey Powerups! Deci, sa ne facem intelesi.
Atata timp cat ai acea medie si anul trecut s-a intrat cu 8 atunci eu unul cred ca ai foarte mari sanse sa intri.
De ce? Pai hai s-o luam logic.Si anul trecut a vrut multa lume acolo, banuiesc doar nu a devenit un profil bun peste noapte.
Sa zicem ca vrea mai multa lume acolo si ca anul acesta o sa se intre cu 8, 5 intrucat a fost ceva mai usor. Tu tot o sa ai mai mult decat multi dintre candidati. Nu trebuie sa ai media mare! Trebuie doar sa ai media mai mare decat cativa dintre ceilalti.
Asa merge lumea acesta.Nu trebuie sa fii cel mai bun! Trebuie sa fii doar mai bun decat cel de langa tine.
Tin sa te dezamagesc dar generatiile nu au devenit mai bune peste noapte, deci nu o sa se mareasca cu mult media de admitere la acel liceu.
Stii ce mi-au zis toate cunostiintele atunci cand am intrat la liceu? "Atata timp cat ai media de itrare atunci locul tau este locul tau" Ce inseamna asta? Inseamna ca media nu are cum sa se fi marit cu un punct intreg caci nici generatiile nu sunt mai bune cu mult.
Adevarat a fost usor si multa lume vrea acolo dar tine cont ca si anul trecut a vrut multa lume acolo banuiesc. Nu a devenit un profil cautat peste noapte, nu?!
Toti pot sa zica...am avut si eu colegi din astia si au luat 8 sau chiar mai putin si ma faceau sa cred ca eu am facut mai rau ca ei si cand au venit rezultatele am vazut adevarul.
Sa zica ce-or vrea. Media de intrare nu are cum sa creasca cu 1 punct intreg, este aproape imposibil, ar insemna ca la profilul respectiv sa intre toti de la 10 pana la 9. Apoi nu toata lumea o sa vrea acolo si tine cont ca sunt multi prosti pe lume.
Nu fii negativist, o sa intri.Ai media mare! Nu ai cum sa nu intri. Poate ca o sa fii printre ultimii de pe lista daca tu chiar ai dreptate, dar nu se pune problema sa nu intri caci anul trecut s-a intrat cu 8 ce naiba...
Repet, nu toti elevii buni o sa vrea acolo, doar pentru ca acei colegi ai tai vor asta nu inseamna ca acel profil o sa fie asaltat de toti olimpicii!
Este doar parerea mea!
Bafta!

3 răspunsuri:
| KMaddieK a răspuns:

Depinde de media candidatilor. La un profil vor intra candidatii cu mediile cele mai mari, de aceea e bine sa pui mai multe profile, sa nu ramai pe afara.

| PinkPanther001 a răspuns:

Anul acesta examenele au fost usoare, iar majoritatea vor lua note mari.Acum depinde de mediile celor care vor sa intre la acelasi liceu pe care-l vrei tu.Totusi ai putea sa-l pui primul pe lista ta de optiuni, nu se stie niciodata poate vei intra, iar daca nu te poti transfera!

| Powerups explică (pentru KMaddieK):

Pai eu am dat probe pentru invatator-educator, unde sunt ~140 de copii care "se bat" pe 28 de locuri, insa eu as vrea, de fapt la Filologie. Mi s-ar parea ciudat ca eu daca am media 8.50-9 sa intru la un liceu unde cea mai mare medie de intrare sa fie 6.50.