| iliilinka a întrebat:

Salut, unii mă vor judeca, alții nu și tot așa, însă sunt în a 12-a și consider că nu mai fac față liceului, vreau să abandonez, pentru că mi s-a acrit de el liceu, de profesorii care doresc sa fiu as la materia fiecăruia, de asta vreau să renunț, as vrea să fac o cerere de retragere, însă nu știu unde să o duc și ce acte sunt necesare

9 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Renunti acum cand mai ai putin si termini liceul?
In ziua de azi e mai greu sa te angajeze cineva fara liceu. Doar constructii si agricultura, pe un salariu mic.

| Violleta2022 a răspuns:

Si ce vrei sa faci daca de invatat nu mai ai chef?
Te faci maturareasa pe strada?
Fiindca fara liceu si BAC luat nu se mai poate angaja nicaieri, in ziua de azi.

| Hyperion7 a răspuns:

Deci,lasă-ma să îți dau 2 citate care te vor face sa înțelegi că viața nu e ușoară,dar nici imposibilă
"Am ajuns în cel mai jos punct în care puteam să ajung și el a devenit fundația solidă pe care mi-am reconstruit viața. "– J.K. Rowling,
"Când totul pare că e împotriva ta, amintește-ți că avioanele decolează întotdeauna împotriva vântului. "– Henry Ford

Gândește-te că acum e momentul cel mai oportun să le arăți tuturor ce poți și că poți gestiona o situație dificila! Realizează că nu poți fugi la nesfârșit de astfel de dificultăți și că ele vor fi și mai mari cu timpul.
Ok, renunți la liceu, te căsătorești (de exemplu), crezi că barbatul o sa te înțeleagă și o să te țină-n mâini? Sa fim serioși, nu o sa se întâmple asta.Si daca el ar vrea, părinții lui vor fi un impediment.Practic devii o Cenusareasa și apoi o sa regreți că puteai termina liceul și nu ai făcut-o.O sa plângi in pumn că n-o sa te mai angajeze nimeni și viața o sa ti se para și mai nedreaptă decât e acum.
Și o altă situație,renunți la liceu și lucrezi la MC sau ca femeie de serviciu pe la nu știu ce firma sau ceva care te remunerează insuficient,poate,sub efectul adrenalinei o sa zici că ce ușor se fac banii și așa,însă o sa realizezi cu timpul că oportunitățile de angajare scad considerabil, responsabilitățile sa măresc și o să plângi in pumn că banii nu te mai ajung.
Nu zic, și la facultate va fi greu, însă altfel vei fi privit când ai diploma de facultate sau de bac când te angajezi, decât atunci când nu le ai.

Mai mult de atât, de ce sa ți se "acrească" de liceu? Doar înveți și atât.Nu plătești contribuții la casa, nu ai alte responsabilități decât să înveți și să-ti faci părinții mândri.
Eu am trecut prin toată situația asta, însă tu abia ai inceput.
Daca eu am rezistat 4 ani sa le fac tuturor profesorilor pe plac,tu de ce nu ai putea,ce te tine?
Viața socială? Pfff,stai tu cuminte, oamenii pe care ii numești prieteni acum, vor deveni niste străinihappy
Ca un sfat prietenesc:Nu te încăpățâna sa renunți și lupta în continuare! E greu, dar nu imposibil! O sa regreți toată viața dacă faci acesta prostie, crede-ma!

| iliilinka explică (pentru Hyperion7):

Nu am pentru ce sa stau, spre exemplu eu acum am permisul și categoriile B, C și E mai nou, având în vedere faptul că odată ce ai aceste categorii, poți sa te angajezi ca și șofer de camion și nu-ti trebuie diploma de bac sau de 12 clase, iar cu liceul chit că mai am un an, nu mai fac față, este o presiune de parca zici ca ne pregătim sa plecam într-o misiune imposibilă, știu ca după ce termin liceul, nu am nevoie de nici măcar un lucru învățat de asta mai bine consider că e mai bine sa plec asa și în cazul în care o sa-mi para rău știu ca exista varianta sa aleg frecvență redusă și pot termina până la urmă.

| StoicAnalysis a răspuns:

Nu-i baga in seama, ia note de trecere si termina liceul, de preferabil cu BAC-ul luat. Apoi poti face ce vei tu. Mai ai un an efectiv. E pacat sa renunti tocmai acum la sfarsit.

| LordCristobal a răspuns:

Cererile de retragere se duc si se fac la secretariatul liceului tau.
De acte ar fi bine sa intrebi la secretariat.
Dar nu ar fi bine sa te lasi de scoala, fara liceu e foarte greu pe piata muncii, lucrezi pe salarii mici la Glovo, supermarket sau orice alte munci joase necalificate, practic esti un necalificat pe piata muncii.
Daca iei Bacul poti sa ai acces la multe cursuri de calificare profesionala fara sa te duci la facultate.
Cu bac si fara facultate mai poti face ceva dar fara bac si doar 12 clase e cam greu.
Bine, singurele chestii pe care le poti face fara Bac este sa te duci la munca in strainatate pe santier(castigi multi bani dar iti distrugi spatele in timp)sau in fabrica la trei schimburi unde poti lua si un salariu de 4000 de lei cand avansezi(trebuie sa fii serios).

| adryang78 a răspuns:

După ce ai sărit nouă garduri, te întorci înapoi fiindcă nu mai ai chef să-l sari și pe-al zecelea. big grin
Cam așa s-ar traduce ce spui tu. Mai fă un efort și termină liceul, o să-ți mulțumești mai târziu, crede-mă.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cu diploma de 10 clase nu prea mai ai ce să faci. Mai rabdă puțin!

Răspuns utilizator avertizat