Ce ai descris tu acolo sunt niste motive foarte puerile sa le zic așa că sa schimbi un profesor
Daca 90% din clasa respectiva, se plang de modul de predare a profesoarei, nu e clar ca profesoara aia nu are ce cauta in functia aia?
Exact genul asta de profesor l-am avut in generala la matematica. Se punea sa scrie 2-3 table pline de ecuatii si formule, si se astepta sa invatam de la sine. Dar nu ne explica nimic si efectiv nu voia sa o faca. Statea la catedra si scotea la tabla doar fetele ca sa le fada fundul, iar pe noi baietii ne scotea la tabla ca mieii de sacrificiu pentru a ne pune cate un 4. Din cauza lui, nu exagerez daca spun, ca cel putin 70% din clasa nu a invatat de la el matematica. Noi cei care am trecut de examenul de capacitate, am facut pregatire cu un alt profesor pentru a lua macar un amarat de 5. Mie unul imi placea sa calculez si sa rezolv probleme inca de mic. Dar daca nu am avut un profesor bun care sa imi explice mai departe restul matematicii, am ramas cu o gaura imensa in matematica. Abia la liceu si acum la facultate, m-am mai chinuit sa invat cate ceva, dar daca nu aveam bazele lucrate, de unde sa excelez in asta?
Ca profesor nu conteaza cat de multe stii sau cat de destept esti. Daca nu esti in stare sa educi pe cineva si nici nu ai rabdare sa o faci, lucru ce e esential de avut ca profesor, nu esti apt pentru acea functie. Rolul unui profesor e sa invete elevii. nu sa le arate cat de multe stie el.
Inainte pe timpui lui Nea Nicu', invatai de frica, pentru ca stiai ca primesti mare schema de wrestling de la parinti si de la profesori. Insa acum cand ne-am civilizat si nu mai e necesara bataia, cum vrei ca un elev sa invete? Asa de unul singur? Daca oricine putea sa invete de unu singur, nu mai avea rost sa te duci la scoala. Era de ajuns sa cumperi niste carti si sa inveti acasa.
Mofturi de copii rasfatati. Ce ocupatii aveti voi in timpul orelor de nu sunteti atenti?
Parintii vostri pot face o cerere scrisa catre directorul unitatii respective de invatamant si se poate aranja in principiu. E mai greu si de lunga durata atunci cand in respectiva scoala NU exista un alt profesor care preda materia respectiva. Nu sunt asa usor de gasit profesori de informatica sa stii, in special in scoli pozitionate la cuca macaii unde se intoarce trenul cu macaraua si bate broasca cu piciorul in geam.
Dacă sunt de acord și părinții vostri în număr foarte mare, atunci da o puteți schimba