Teoretic nu te ajuta cu nimic majoritatea informatiilor de la multe materii dar practic diploma si dovada ca ai studiat te ajuta in gasirea unui loc de munca, fie el si unul mai prost, adica daca nu ai dovada ca ai studiat nu stiu cate clase nu poti fi nici lucrator comercial...Singurul lucru bun la scoala e ca inveti sa scrii, sa citesti si sa calculezi, in rest nimic.
Acum nu ti se pare... peste ceva ani cand vei cauta un loc de munca si iti dai seamna ca nu stii nimic vei afla
Fara ea nu poti gasi loc de munca (fara diploma), pentru cultura generala (ca intr-un anumit domeniu nu te invata cine stie ce), socializare
Ideea de scoala e intr-un fel buna. Adica e singura chestie care-l face pe un copil sa-si puna mintea la lucru. Nu e genul de lucru sa zici ca fara in viata nu se poate fara el. Iti trebuie doar o amarata de foaie ca sa nu mori de foame dupa aia. Ce invatam noi mai ales in generala, de liceu nici nu mai zic, nu este folositor. Adica din sutele de lectii, eu cred ca maxim 10% ne este folositor. Adica cu ce ma ajuta pe mine sa stiu ce s-a intamplat acum 500 de ani in tara de pe cealalta parte a planetei? Cu ce ma ajuta pe mine nu stiu ce formula la mate, sau sa stiu o reactie a unor substante care cu greu pot fi gasite. Adica nu de alea ca si cum ar fi apa cu ulei. Ma refer substante rare care nu se gasesc oriunde.
Faza este ca ne trebuie putin cate putin. Gen. putina geografia, nu strica, dar nici toata... nu e ok putina chimie, putina fizica, cat sa intelgem ce se intampla in jurul nostru. Din punctul meu de vedere ar fi ok daca am face ore cu psihologi cat sa ne dea sfaturi de viata, sa ne corectam caracterul, sa intelegem si noi ce se intampla in ziua de azi. Adica frate, multi se plang ca societate e de **** cu oameni falsi, rai, egoisti si bla bla bla. Dar daca am schimba ceva la sistemul de invatamant si am deveni mai destepti (la modul de gandire) automat devenim si buni la suflet. Na. si asa noi ca viitori parinti stim cum sa ne educam BINE copii. Fara curea, violenta sau prea mult stres, avem ocazia sa ii invatam si pe ei cate ceva despre viata, stim ce si cum trebuie sa facem ca sa nu ajunga vai de capul lui cu bautura si tigari + scoala care imbunatateste educatia parintilor si asa toata lumea ar fi exact cum ar trebui
. Noi inloc sa punem intrebari de genu :,, mai exista c*rve? " Noi intrebam,, mai exista fete care iubesc cu adevarat?" Ceea ce mi se pare o prostie. Mai bine se scot unele materii total inutile. Invatam ceea ce trebuie, mai raman cateva ore, alea le discutam cu diferiti oameni care stiu sa ne ofere sfaturi, fara scris sau predat sau note la materiile astea. Si uite asa un om cu note mari chiar ar fi mai destept decat unul cu note mici.
Si poate ar fi diferente dintre aia care la bac au luat 7 si aia care au luat 10
. Ma refer la salarii.
Tie iti place sa scrii, nu gluma.
Eh. haide ca nu e chiar asa de mult.
(in comparatie cu celelalte )
)...stop it.
Iti cam pierzi timpul cu astia p-aici.
Scoala iti da acele repere de care te vei folosi in contactul cu mulea reala, in orice situatie de viata te vei afla si indiferent ce cariera/profesie vei avea. unele informatii la vei trece in memoria pasiva, iar alte informatii le vei dezvolta in functie de nevoile personale
E o întrebare stupidă.
E adevărat că unele materii chiar nu-şi au rostul, dar dacă nu făceai matematică, te întreba cineva cât e doi plus trei, si tu îi ziceai "23", sau cine ştie ce. Fără română, probabil că scriai "Salut voua vin separe cajuta cu ceva scoala? ca mienu"
Şi istoria. "Cât a durat războiul de o sută de ani?"
Tu: "O sută, dăă".
Geografie: "Cu cine se învecinează România în nord?"
Tu: "Cu Ungaria".
Muzica: "Care sunt notele muzicale"?
Tu: "Unu lala, doi lala, trei lala, patru tralala".
Chimie: "Hai să beau un suc cu acid fosforic. Sigur voi ajunge în cartea recordurilor pentru cei sănătoşi"
"Cine a fost un geniu în chimie?"
Tu: "Albert Einstein".
"2+2×3-5"
Tu: "7".
Logică, please.
Bai omule, fara scoala esti un nimic, nu poti face nimic, doar sa lucrezi la stana, la lopata sau la coada vacii dar sa nu uitam ca la
Negru; Cu scoala poti ajunge orice vrei...
-daca inveti 16 ani, o sa poti face ce vor muschii tai,
-daca nu inveti, 50 de ani de munca incontinuu.
Mai bine 16 ani de invatat decat 50 de ani de munca...
Ce varsta ai?
Nu pot pentru ca sunt junior pe TPU si nu pot sa dau mesaj in privat
Da-mi Facebook tau in privat daca vrei
17. Eu tot la categoria "junior" sunt si nu pot.
Scrie-mi pe Instagram ca Facebook n-am.
mih_alexandra.
xyzzzzzzzzzzzzz întreabă:
Andre întreabă:
walika6699 întreabă: