Dacă faci perfect subiectul I și II, atunci poți lua foarte ușor nota 7.
M-am uitat în BAC-ul pentru olimpici și am pus prima dată din ce lecții s-au dat exercițiile de acolo.
Subiectul I:
- Nr. complexe
- Valoarea minimă/maximă a funcției
- Ecuația drepte/ Mijlocul segmentului/ Panta dreptei
- Teorma sinusurilor/ cosinusurilor
- Probabilitatea
- Aranjamente/Combinări/ Permutări
- Progresii aritmetice/ geometrice
-Formule arii/perimetre(triunchi dreptunghic, triunghi isoscel, pătrat etc.)
Subiectul II:
-Determinanți (tot ce are legătură cu determinanții)
-Legi de compoziție sau polinoame(depinde ce îți pică)
Cam atât.
Tu ai luat bac-ul?
Si Matrice!
Derivata unei functii! Rolul derivatelor in ordinul 1 si al 2-lea in studiul functiilor!
Inca o intrebare! daca de exemplu anul asta i-au sub 6 la romana si la celelalte 2 i-au 6, la urmatorul examen trebuie sa dau numai la romana sau din nou la toate 3, si la probele orale?
Matrice, determinanți tot pe acolo! Am spus tot ce are legătură cu ele.
Tu ai cerut doar ce se dă la subiectul I si subiectul II. Derivata, rolul derivatelor 1 și 2 se dau doar la subiectul III.
Poți lua foarte ușor nota 6 la română dacă te axezi doar pe subiectul I și II care sunt foarte simple. La subiectul I trebuie doar să înveți schematic tot ce se dă. Schema aia are cam 3-4 pagini dacă cuprinzi doar esențialul. Dacă faci 10-15 variante doar subiectul I folosind schema îți garantez că poți lua și maximul de punctaj la acest subiect. Mai aduni niște puncte la subiectul II că trebuie să faci o compunere de tip argumentativ după cerință și nota 6 este garantată.
Dau și eu BAC-ul, tot M2. Uite, eu nu am făcut matematică mai bine de un an pentru că profesorul nostru nu se prezenta la ore. Am lucrat doar subiectele I și II la română și matematică. La simulare am luat 7, 40 la matematică. Am făcut perfect subiectul I și II, plus un exercițiu cu derivata la subiectul III.
La română am luat 6, 80 doar din subiectul I și II, nu m-am axat deloc pe subiectul III pentru că sunt la un liceu foarte slab și nu facem ore deloc.
Mersi pentru toate raspunsurile!
Valoare minima/maxima a functiei, ecuatia dreptei/mijlocul segmentului/ panta dreptei la care capitol le gasesc?
Minimul/maximul functiei de gradul 2 sau Varful parabolei. Este formula aia cu -b supra 2a și -delta supra 4a).
Coordonatele mijlocului unui segment. Aici sunt doua formule si inlocuiesti doar.
Panta unei drepte, formula de calcul a pantei unei drepte. Aici doar formula cu fractia aia pica.
Uite, te ajuta asta:
https://www.youtube.com/watch?v=2tsiVXrskwc
Apropo, cred ca mai sus ai uitat sa scrii si,, Numere Reale''!
Poti lua usor o nota buna la romana, citeste tot ce trebuie sa inveti:
www.jurnalbizar.wordpress.com/bacromana/
fa cateva variante si de romana si vei reusi, iar la partea a2a poti scoate puncte usor