Sunt niste reguli nescrise care conteaza mai mult decat cele din lege. Daca stateai alea 5 minute in banca ta cuminte sa o lasi pe femeie sa termine de vorbit, nu aveai probleme de nici un fel. Acum probabil te va si tine minte...
Asa fac unii profesori
Daca nu va baga in seama si e rece e rau daca ii pasa de voi si isi ia si ea din pauza ei tot nu e bine.
Probabil avea ceva de terminat si e genul tipicara.
Daca avea ceva important sa va comunice, este totul ok sa va ceara 5 minute dupa ce s-a sunat, iar tu daca ai educatie de la parinti si bun simt, stai cuminte in banca si asculti, ca nu ti s-a intamplat nimic.
Cam în ziua de azi, voi, dragi elevi aveți numai drepturi, cius obligații.
Dacă ar fi să cităm legea, probabil nu ar fi ok. Cine știe, poate tot "proasta" aia de profă ajunge după gratii sau cu dosar. Că de, așa e sistemul actual și legea. La fel și democrația. Ce să-i faci. Am ajuns să sărim și la bătaie la profesori.
Nu vreau să fiu rea sau ceva, dar zic că atunci când voi, dragii mei elevi și părinții voștri aveți pretenții nenumărate de la noi și noi merităm măcar atenția voastră, chiar și dacă asta înseamnă să mai stați 3 minute după ce se sună. Apoi dacă "profa" nu vă comunică tot, tot ea e de vină, că "dar de ce nu ne-a comunicat?".
Ideea este că oricine ar avea dreptate acolo, eu o gândesc așa, dragă elev. Dacă tu ai ascultat cu atenție ce ți-a zis profa în timp ce-ți strângeai lucrurile în liniște, ok, reacția ei e complet deplasată. Dacă în schimb gestul tău a fost doar un gest de "rebeliune" ("că ce, profa aia are tupeul să ne țină și în pauză?!) atunci cred că știe și conștiința ta a cui e vina sau mă rog, reacțiunea ei la reacția ta, se scuză.
Succes la tot ce ți-ai propus și fii pe aici, nici tăcută sau submisivă, chiar îmi ador elevii mei, în perioda în care am lucrat în învățământ, pe cei mai direcți și cu inițiativă, chiar și cei care au spus totul pe șleau, însă nu cade nici în extrema rebeliunii puerile și nebunești.
Da, are voie profesorul sa își ducă ideea la final fara sa fie întrerupt de elevi.