| Negrea_Gica_1996 a întrebat:

Salut.Vreau si eu o parere despre seminarul telogic din Bucuresti. Vreau sa stiu cum e ca liceu.De ex:Cat de solicitant este, care sunt materiile de baza si cel mai important cum sunt colegi si profesori de acolo.Deoarece as vrea sa intru la un asemenea liceu dar mi-e frica ca o sa fie prea greu si ca o sa am niste colegi care traiesc inca pe vremea comunista.Adica mult prea pocaiti cu care nu ai ce vorbi si nu te poti distra cu ei.Aste ma sperie cel mai rau.Si faptul ca am auzit ca acolo se face limba greaca.Va multumesc pentru raspunsuri.

3 răspunsuri:
| WhiteLife a răspuns:

Daca te duci la un liceu evanghelic, adica de "pocaiti", nu e obligatoriu sa te duci la seminar teologic. Dupa seminar nu poti deveni decat pastor (adica un fel de preot), iar pentru asta trebuie sa indeplinesti anumite conditii (sa fii pocait). Insa de la un liceu teologi te poti duce la orice facultate, de la liceul meu s-au dus la drept, la tehina dentara, arhitectura, muzica, tot ce vrei. La un astfel de liceu nu e foarte greu, lumea e mult mai draguta si te accepta mai usor daca, bineinteles, ai cei 7 ani de acasa. Sunt regul ceva mai stricte (si pentru cei din internat), cum ar fi, nu se pomeneste fumatul, drogatul, prostitutia, prnografia, limbajul urat. Sigur ca sunt si exceptii, depinde si de elevi si de conducere. Noi, pocaitii stim sa ne distram, insa nu o facem ca ceilalti. e poti distra si fara bautura si mers la club sau fara sa te uiti la filme urate... sunt multe jocuri foarte distractive, intalnirile dintre tineri sunt foarte frumoase. Pocainta nu e ceva inapoiat, nu te face mai prost. Din contra, e un lucru extraordinar. E vorba de o relatie cu Dumnezeu si sa te raportezi la El ca la un prieten: sa-I vorbesti si sa-L asculti si aceasta relatie aduce o multime de beneficii. Colegii vor fi de treaba, nu-ti fie frica, la fel si profesorii. In principiu colegii o sa se stie de la bise si o sa fie mai apropiati, dar o sa te accepte foarte usor. Dar de ce sa te duci la un astfel de seminar daca nu vei face aceasta slujba dupa?

| Negrea_Gica_1996 explică:

WhiteLife@ Ai inteles gresit.Eu nu sunt pocait si nu vreau sa merg la un liceu de pocaiti.Sunt crestin-ortodox si vreau sa merg la seminarul teologic ortodox.Cand am spus pocaiti m-am referit la cu totul alt-ceva.M-am referit la oameni care au trait in famili foarte stricte care nu rad care nu stiu sa se distreze care sunt plictisitori si de ce nu sa mai bea cate ceva asa la unele ocazi.Si cu limbajul vulgar ar mai fi o problema.Nu vorbesc atat de frumos.Dar cu fumatul nu le am. Daca baieti sunt ok nici o problema.Asta conteaza foarte mult mai ales ca eu daca voi merge la acel liceu voi sta la camin deci nu pot sa stau cu orcine.Acum sper ca ai inteles

| Negrea_Gica_1996 explică:

Si sa stii ca sunt foarte multi tineri care termina astfel de licee ba chiar facultati si tot nu se preotesc.Nici eu nu vreau sa ma preotesc dar eu cunoscand si placandu-mi religia iubindul pe D-zeu m-am gandit ca mi-ar fi cel mai usor la un astfel de liceu invatand lucruri care sa imi placa si sa am mai mult timp liber timpul fiind foarte important pentru mine