Da! Au un dispozitiv (hardware extern) care se cupleaza la inima. Acest dispozitiv (are 11 Kg si se transporta intr-un rucsac, ranita) are baterii care tin doar 4 ore. Sunt sperante de mai mult dar deocamdata... asta e. Dispozitivul este doar o solutie temporara pana la gasirea unei inimi compatibile. Proteza in sine este un dispozitiv extrem de complex – un sistem de supape, pompe, senzori, cabluri si alte componente electronice – care lucreaza pe principiul inimii naturale. Costa peste 180 mii de euro, deci nu-i accesibila oricui. La Targu-Mures s-a realizat primul implant din Romania pentru un copil.
Spune pe net vis-a-vis de inima artificiala:
Inima artificială este o pompă electrică, care preia sângele din inimă şi îl pompează apoi spre plămâni, cu un debit de până la 10 litri pe minut. Dispozitivul se implantează în vârful inimii, unde se montează un inel.
Chirurgul taie muşchiul, introduce inima artificială în alveolă şi o conectează la aortă, cu ajutorul unei proteze vasculare. Astfel, sângele este preluat din ventricul şi trimis în aortă. Inima artificială este conectată printr-un fir la o baterie exterioară reîncărcabilă, care durează minimum 6 ore.
Te referi la stimulatoarele cardiace?
nu au baterie de iphone sa se descarce zilnic.
tine cativa an bateria
Nu la inima artificiala am auzit de transplant de inima de la porc crescut în laborator la om și de inima artificiala dar eacea inima artificiala pe ce principiu funcționează merge cu baterii reîncărcabile sau folosește puterea cardiaca că o inima naturala?
Numai visa bre, nu există asa ceva, nu te mai uta la filme psihologice alea sunt inventiile si prostiile scenariștilor
Really?!
Există așa ceva?
Știam că inima se mai operează, însă nu și știam că există inimă artificială pe care să o mai și încarci ca pe telefon sau tabletă.
Aici am ajuns cu tehnologia?!
Jesus! )
Iar dv și umorul dv. )
Lăsați-mă, că azi chiar sunt supărată, domnule Dracula.
N-am stare de glume.
Eu chiar sunt curioasă însă, dacă asta e real. Dacă chiar poate exista o inimă artificială, care ne poate înlocui inima noastră, VIE!
VIE!
Pricepeți? Vie!
Și dacă au ajuns să ne înlocuiască și inimile, oare ce ne va mai înlocui, domnule Dracula?
S-a facut transplant la om cu inima prelevata de la porc modificat genetic.
https://youtu.be/edX_qqV9Fl8?si=hVPXsER8AIDI_6tx
Inima artificiala nu e de actualitate, primul dispozitiv sa montat cu mai bine de 50 de ani in urma.
In urmatorii 50 de ani probabil se va putea inlocui artificial orice organ din corpul uman.