| Georgian22 a întrebat:

Salutare, am de facut la facultate un proiect cu "Combaterea, prevenirea eruptiilor vulcanice " stiti de unde pot lua informații? Mi se pare o super aberatie, cum sa previi asa ceva.

Răspuns Câştigător
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Erupțiile vulcanice se previn în multe moduri.
Se plantează în jurul vulcanului stații seismice automate cuplate prin mijloace radio și IT cu un centru de supraveghere.
Cu câteva zile înainte de erupție pe măsură ce lava înaintează în sus pe coș, se produc dizlocări de roci subterane care generează micro cutremure. Această activitate seismică locală se amplifică cu câteva zile înainte de erupție anunțând iminența ei.
Mai este un aparat care introdus în pământ în apropierea vulcanului, pe un versant al muntelui semnalează micro deplasări ale scoarței terestre în zonă, semnalând de exemplu că distanța liniară dintre două puncte pe sol a crescut cu să zicem 0.5 cm.
Această anomalie poate de asemenea să arate o deplasare de roci subterane.
De asemenea, din studiul gazelor care se degajă din crater se observă o schimbare bruscă a compoziției chimice.
Toate acestea coroborate.
Dacă te uiți pe You Tube găsești informații despre acestea pe video-uri despre erupții, care te pot duce la surse.

3 răspunsuri:
PsihoSex
| PsihoSex a răspuns:

Chiar ca suna ca naiba. sigur e corect enuntul temei?
Verifica!

| Delilahhh a răspuns:

Hmm, incearca pe ResearchGate
Acolo gasesti diverse materiale de citit, daca faci putin research poate ai noroc si gasesti ceea ce te intereseaza.

Dar da, eruptiile vulcanice nu pot fi evitate. Vrem nu vrem, magma se acumuleaza in cămările magmatice(cred că așa le spune și în română). Doar cursul lavei poate poate fi schimbat sau oamenii care locuiesc in apropiere pot fi preveniti... Poate gasesti ceva referitor la combaterea lor. Eu sunt studenta in anul I, dar o sa ma uit prin cartile pe care le-am cumparat, poate gasesc ceva sa iti fie de folos. Vulcanismul m-a fascinat dintotdeauna.