Salutare! Am nevoie de un sfat; am absolvit liceul în anul 2000 fără a reuși să promovez examenul de bacalaureat, după care am plecat din țară. Acum îmi doresc să obțin diploma de bacalaureat. Am vreo șansă? Menționez că acum am domiciliul în alt județ și nu știu care sunt condițiile pentru înscriere. Am fost la profil real/ chimie-biologie, care sunt materiile pentru care ar trebui să mă pregătesc? Există cărți care ajută la învățat? Mulțumesc mult pentru eventualele răspunsuri!
Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
Utilizatorii cu email-ul neconfirmat nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi şi nu mai mult de 10 în total. Pentru a retrimite email-ul de confirmare click aici
Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorul care a pus această întrebare este în lista ta de utilizatori ignoraţi. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorii avertizaţi nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi.
Da poti linistita sa-l iei daca te ambitionezi.La naiba mai sunt 3 luni si ceva aproximativ 100 de zile..Ca sa dai bacu trebuie sa platesti o taxa, acum nu stiu cum e cu inscrierea, du-te si tu la cle mai apropiat liceu si intereseaza-te la secretariat.Bacul cred ca o sa-l dai fix din materiile pe care le ai la liceul respectiv. Daca ai fost la real cred ca din materiile astea ai de dat, asa am avut si eu si eu am terminat la in liceu electric dar tot profil real si materiile erau asa romana matematica si de ales intre fizica/biologie/chimie. Deci la matematica e usor pentru ca:
1. Intra pe google si cauta variante bac matematica si alege primul link ala de la jitaruionel, tu daca ai fost la profilul respectiv ai matematica m2, adica cand intri pe linkul ala ti se deschide o pagina si scrie mare : A) VARIANTE MATE-INFO BAC 2023 +teste de antrenament si mai jos scrie B) VARIANTE ȘTIINȚE ALE NATURII BAC 2023 +teste de antrenament, tu alegi varianta B.Incepe sa rezolvi de acolo undeva iti arata subiectele, iar in alta parte rezolvarea, daca nu te ajuta asa mult rezolvarea aia intra pe Youtube si cauta : PAUZA DE MATE, e o femeia care rezolva subiectele de bac la matematica, tu rezolva varianta singura si apoi intra pe Youtube si caut-o la femeia aia, ea iti explica cum se rezolva fiecare exercitiu, ti-as lasa link aici dar imi suspenda contu.Asa acum ca am terminat cu matematica hai sa trecem la romana.
Eu la romana am luat comentariile de pe internet si le-am scos la imprimanta, un comentariu trebuie sa aiba minim 400 de cuvinte, fi atenta comentariile astea au niste cuvinte pocite care sunt greu de memorat, eu personal cand am dat bacu toate cuvintele pe care nu le puteam memora le cautam in dictionar si le inlocuiam cu un sinonim care era mai usor de memorat.Hai sa-ti las si operele aici ca sa stii ce ai de invatat:
1. Luceafarul- Eminescu
2. Povestea lui Harap Alb -Creanga
3. Ultima noapte de dragoste intaia noapte de razboi - Petrescu
4. Plumb - Bacovia
5.Maitreyi - Eliade
6. Moara cu Noroc - Slavici
7. Ion - Rebreanu
8. Ryga Cripto - Barbu
9. Enigma Otiliei - Calinescu
10. Eu nu strivesc Corola de minuni a lumii - Blaga
11. Testament - Arghezi
12. Baltagul - Sadoveanu
13. O scrisoare Pierduta - Caragiale
14 Alexandru Lapusneanu - Costache Negruzzi
Pe astea le-am avut eu cand am dat bacu, pe vremea pandemiei pentru ca au mai fost scosi 2-3.Presupun ca anul asta se da si Marin Preda, Titu Maiorescu, Nichita Stanescu.
Inca un sfat, dupa ce le scoti la imprimanta modifica-le in asa fel sa-ti fie usor de memorat, eu dupa ce le-am scos de la imprimanta am luat fiecare opera in parte si am citit-o odata sa vad cum e compusa, unde vedeam un cuvant de ****, il inlocuiam cu sinonimul si le-am transcris pe alta foaie.Ideea e ca comentariile astea de pe net sunt facute de profesori si sunt cu niste cuvinte de te doare mintea,+ ca sunt scrise cu mai mult de 400 de cuvinte iar la bac conteaza sa ai 40 de randuri, astia inumara randurile adica iti inumara sa vada daca ai 10 cuvinte pe rand, deci ideal e sa ai minim 400.Asa inca un sfat apuca-te si invata mai intai povestile, ca sunt mai usor de inteles. Uite eu de exemplu am dat simularea si luasem 3 ca n-am scris nimic la compunere si imi picase nuvela, adica moara cu noroc apoi dupa cand am venit acasa primul lucru pe care l-am facut a fost sa caut nuvela si sa o invat si am memorat-o in 2 zile, ideea e sa zici operele in gand pe oriunde te duci, eu ajunsesem in halul in care ziceam oprele in gand peste tot, la magazin, in motocar si tot asa.Asa in alta ordine de ide lasa poezile gen barbu, arghezi, ca sunt niste mizerii de poezi greu de inteles lasa-le la final, focuseaza-te sa inveti comentariile la povesti.
Bun sa trecem la fizica/biologie/chimie.
1. Si eu am avut de ales intre astea si am fost paleta la toate 3 ideea de baza e asa. In practica ar parea mai greu la astea decat la romana si matematica dar nu e chiar asa pentru ca la oricare dintre astea 3 dai bacul e diferit fata de romana si matematica pentru ca de exemplu la fizica, ca eu la fizica am dat, ai de ales intre 4 capitole si tu dai din 2, majoritatea dau din electricitate si mecanica si la prima parte e usor pentru ca e grila adica tu ai raspunsurile acolo si ai de ales intre ele.Hai sa-ti dau un exemplu:
Intrebarea sa fie asa : Daca Forta e de 10 Newton si acceleratie e de 5 cat este masa?
si ai variantele :
a) 2
b) 3
c) 5
d) 7
e) 50
Raspunsu corect e a) pentru ca Formula este asa F=M*A si daca inlocuiesti in formula 10=M*5. M=10/5=2
Nu e mare lucru daca inveti formulele ai sansa sa-l iei dar in locul tau ori ca dau la biologie/chimie sau fizica as face pregatire.La romana si matematica n-ai nevoie de asa ceva.ATENTIE la romana nu conteaza doar sa faci compunerea aia pentru ca mai ai si altceva, prima parte te pune sa cauti in text ceva, iar la a 2 te pune sa faci alta compunere in care iti dai cu parerea despre ceva.Ai grija daca ai terminat liceu in 2000 presupun ca inca scrii cu a din i in mijlocul cuvantalui, vezi ca in 2023 nu se mai scrie asa s-a schimbat gramtica din 2004 se scrie diferit, ai grija si cu voiam/voiam se zicem voiam, iti zic toate chestiile astea pentru ca ratatii aia cand iti corecteaza iti depuncteaza orice lucru, daca scrii urat iti depuncteaza, iti ia 20 de puncte doar din cauza scrisului, sau a asezari in pagina, adica daca nu stii sa pui punct, daca nu scrii cu alineat si asa mai departe.DECI TOATE VARIANTELE din anii anteriori la toate materiile le gasesti daca cauti JITARU ionel variante bac pe google.INCA CEVA intereseaza-te clar la ce profil ai fost pentru ca matematica e diferita pentru fiecare la bac de exemplu : eu am fost la profil electric am avut varianta bac matematica tehnologic, aia care sunt la mate info, au alta varianta, aia care au fost la pedagogic au alta varianta, aia care au fost la stiintele naturii au alta varianta. Daca mai ai intrebari lasa-le in comentarii.
Mulțumesc pentru răspuns. Într-adevăr s-au schimbat multe dar am speranța că voi reuși. Am terminat profil chimie-biologie, am susținut proba orală la română și franceză și proba scrisă la română, matematică și biologie, nereușind să promovez la matematică. Acum la proba orală cum se desfășoară examenul? Atunci primeam notă.
Nu stiu, cand am dat eu bacu a fost pandemie si n-am dat nicio proba orala, nu stiu daca asa era normal sa nu dai sau a fost asa fix pentru ca a fost pandemia.
Teoretic ai șanse!
Practic la 40 de ani, cât ai acum, nu cred că mai faci față să înveți atâta materie!
Între timp s-au schimbat programele și s-au introdus camere de supraveghere la examen!
Succes!
Ma indoiesc, ca ai sanse, eu in 2 ani dupa liceu nu mai tineam minte nimic din ce am facut in liceu, deci, practic, trebuie sa inveti tot de la 0 si sa ai o vointa de fier ca sa reusesti
oricum bac-ul foloseste numai intr-un nr limitat de domenii, eu am reusit sa pierd diploma de bac si m-am angajat cu adeverinta de 12 clase binmercic, pentru ca recuperarea diplomei e un cosmar general (cu monitorul oficial si toate balariile, a la rrrrominica)
Doreşti să urmăreşti această întrebare? Vei primi răspunsurile pe email.
Adaugă întrebarea la favorite
Doreşti să adaugi această întrebare la favorite?
Ce notă dai întrebării?
Înainte de a posta răspunsul, te rugăm să te asiguri că acesta nu încalcă regulamentul.
Nu ai introdus un răspuns!
Nu ai scris un răspuns pentru această întrebare, aşa că nu avem conţinut pe care să-l publicăm
Răspunsul este publicat...
Te rugăm să aştepţi ca răspunsul tău să fie trimis spre publicare.
Atenţie!
Succes!
Atenţie!
În răspunsul pe care vrei să îl postezi au fost găsite greşeli de scriere. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos
Atenţie!
Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006, iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum.
În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU.ro este obligat să furnizeze IP-ul tău (3.21.246.149) şi restul datelor de identificare şi informaţiilor despre tine.
Atenţie!
Nu poţi posta acest răspuns pentru că linkul pe care l-ai inclus este suspicios, iar pe TPU pirateria nu este încurajată.
Te rugăm să nu faci referire la site-uri aflate în ilegalitate şi să nu postezi linkuri spre materiale postate pe internet fără respectarea drepturilor de autor (programe, jocuri, filme sau muzică piratată)
Nu poţi posta aceast răspuns la întrebarea aleasă!
Răspunsurile ce conţin cuvinte de genul pot fi postate doar la întrebări din categoria Dragoste şi Sex
Raportează răspunsul
Trebuie să fii logat ca să votezi
Pentru a evalua un răspuns trebuie să ai cont pe TPU.ro