Mai degraba sunt invidiosi.
„Pacala, erou al snoavelor populare romanesti, este cunoscut pentru umorul si istetimea sa, ascunse sub o masca de naivitate si simplitate. Trateaza autoritatile satesti (popa, boierul, judecatorul) cu indrazneala si ironie usturatoare".
Doar prostii inculti rad de numele Pacala.
Pacala este un personaj din literatura populara, cine a pacalit prostii din anturajul lui.
N-ai decat sa faci si tu cu cei care isi bat joc de tine, sa invete...
Care lume te ia la misto? Cei care iau in ris totul, care nu stiu de bun simt? Pe aceia nu trebuie sa ii iei in seama, dau dovada de prostie cand fac asta. Numele nu ni-l alegem, il primim la nastere, si de aceea nu avem nici o vina ca ne cheama in vreun fel, deci nu are nimeni de ce sa rida de tine in mod normal. Si oamenii seriosi n-o vor face niciodata.
Cum sa determini lumea sa nu te mai critice dupa nume? Atitudinea face totul. Daca vezi ca incepe vreunul sa rida, poti sa te iei de el la modul cel mai serios, intrebindu-l: "Ai vreo problema cu numele meu?" Daca insa vei fi moale, si le vei da apa la moara, nu te mira ca rid mereu de tine in acest sens.
Deoarece copiii sunt invatati de mici cu acest personaj hazliu din povestile lor.
Daca te-ai duce in alta tara, oamenii n-au habar de asa ceva.
Legea din tara noastra ofera posibilitatea ca sa se poata schimba numele sau prenumele de felul acesta:
http://spcepcv.ro/schimbarea-numelui-de-familie-si-a-prenumelui/
In unele cazuri sunt gratuite, dar nu cunosc detalii. Trebuie doar sa te interesezi la primarie de acte si costuri.
Sau poti sa ramai si cu numele acesta. Caracterul conteaza mai mult decat numele. Numele tau este frumos pe langa unii care au nume chiar indecente, sau unde o litera nu este de ajuns sa faca diferenta. Cum o fi trait fata aceasta la scoala: https://www.youtube.com/watch?v=RaEg4KVz2sE?
Pai daca sunt inculti, rad, ce sa faca. Nu ii baga in seama, razi si tu cu ei, ridica-te la inaltimea numelui.
E un film romanesc de comedie numit Pacala. Poti doar sa iei atitudine si e normal sa mai rada, na, asta e, important e sa nu pui la suflet, mai ales de la prieteni, poate rad asa ''prieteneste''.
Serios? Eu stiam ca este o poveste Pacala de Ion Creanga dupa care s-a facut filmul regizat de Geo Saizescu!
Asa este. Dar el nu stie decat filmul.
Da' copii de astazi ce povesti citesc? De groaza?
Citesc?
Nu ai ce face, asta e gandirea pe care o are asociaza numele cu personajul din acea poveste cu Pacala si rad. Desi nu e nimic amuzant. Trebuie doar sa fi indiferent. Si pe mine ma porecleau si imi asociau numele sau prenumele cu alte derivate cand eram mai mica. Indiferenta m-a facut sa rezist, pana la urma au incetat cum o sa se intample si in cazul tau. Gandeste-te ca nu e o jignire si sunt doar niste fraieri cate rad desi nu e nimic amuzant si fac o gluma fara haz adica cum ar veni nu e nimic in neregula cu numele tau, sunt ei fraieri rău.
Eu as zice sa fii mandru de numele tau. Vezi ce spune @darrio2007. Iar, ignorantilor, le-ai putea raspunde pe masura. Ca un Pacala!
"De ce lumea rade de numele meu si l condamna? Pe mine ma cheama "Pacala" si nu inteleg de ce lumii ii place sa ma ia la misto doar pentru ca ma cheama asa?!"
De ce?! Pentru că ești diferit, pentru că nu te pierzi prin mulțime. Gândește-te, te afli într-o cameră plină de oameni, când strigă cineva "Mihai", șansele ca 5 capete să se întoarcă sunt destul de mari, dar, când auzi "Păcală" este cu totul altceva, diferit. Fii mândru de unicitatea numelui tău, și ignoră prostimea.
"Darken your clothes / Or strike a violent pose!" - Teenager Scare, My Chemical Romance.
"O persoana fericita nu e ace care se afla intr-o anumita situatie, ci mai de graba cea cu o anumita atitudine."
"Nu intotdeauna poti controla imprejurarile dar poti controla modul in care te gandesti."
"Nu esti ceea ce crezi ca esti - esti ceea ce gandesti."
Citeste Atitudinea E Totul de Jeff Keller.
Si asculta cantecul ala de la primul meu raspuns
Asa e lumea din ziua de Azi inti dau un sfat sa nu-ti pese de ce spun Altii lumea are gura mare si asa va fi me reu
Sincer e cam greu sa faci asta deoarece lumea e rea si vorbeste dar un lucru poti sa-l faci nu le da atentie (indiverenta face diferenta)
Tot ce pot sa-ti spun este ca nu trebuie sa te intereseze parerea lumii! Poate ca rad de tine pentru ca au nevoie sa fie bagati in seama! Daca te deranjeaza atat de tare, ti-l poti schimba. Sper ca te-am ajutat