Si eu am examenul luni. Nu fi atat de sigur in privinta faptului ca vor cadea texte la prima vedere, caci in programa pentru. examen se regasesc si comentariile/rezumatele operelor studiate la clasa si caracterizarile de personaje. In orice caz, pe intreg parcursul anului eu am facut pregatire pentru examen si profesoara s-a axat in mod special pe compuneri. Asa-deci probabil subiectul va cere redactarea unei compuneri bazata pe o tema anume, iar sub cerinta vor fi notati cativa pasi pentru alcatuirea compunerii. Din cate am inteles vor fi 2-3 compuneri. Prima va fi pe baza primului text, si va cere probabil demonstrarea speciei din care face parte opera data, sau caracterizarea unui personaj din textul dat. A doua compunere (existenta sau nu) va cere in mare parte explicarea in cateva randuri a semnificatiei textului sau a titlului fragmentului prezentat. A treia compunere se bazeaza pe textul dat la subiectul II si este o compunere obisnuita, sub care - dupa cum am spus - sunt notati pasii care trebuie urmati pentru a obtine punctaj maxim. Pentru aceasta compunere va trebui doar sa te lasi purtat pe culmile imaginatiei. Daca citesti cate ceva de pe aici vei sti cam ce sa scrii " http://puidecompuneri.urbankid.ro/ ". Titlurile vor fi chiar banale ( in genul : Plimbare cu bicicleta; Importanta targului de carte etc. ) deci te vei descurca cu siguranta. Sper ca ti-am fost de folos.
Povestesti despre ce-ti cere,de ex. sa relatezi o intamplare imaginara despre mersul pe marte si zici acolo ca ai intalnit martieni, ca nu exista fauna si mai vezi ce zici, vezi ca e doar un exemplu
MmmDa, multumesc mult pentru raspunsuri, cred ca am de unde alege pe acel site (Puidecompuneri), mi-ati fost de ajutor! Mersi inca odata.
Am declarat si raspunsul castigator, NocteMysterium, bafta la examene