Subordonata e "Cum am fost" are cuvantul de legatura"cum" deci e subordonata.
asa ramanem e principala(asa nu e cuvant de legatura)
atunci punem intrebarea ""cum ramanem?"" si ne raspunde""cum am fost"" deci e CM...te deruteaza putin fraza.dar daca stai sa te gandesti bine, o rezolvi.
daca mai ai intrebari, poti sa ma intrebi orice.
Atata doar ca in politica siteului sunt interzise temele scolare. Ar fi bine sa nu incurajam asta.
Pai asa se desparte fraza... stiu ca asa nu e element de relatie de ex : asa ramanem/ cum am fost. Dar eu ma gandeam ca ramanem ii verb copulativ si introduce o PR si nu inteleg de ce ii modala ca de ex subordonata se poate contrage Asa ramanem / cuminti. si atunci e PR
Atata timp cat sti ca vb a ramane cere o PR, nu conteaza ca se constrage asa. Asa m-am incurcat si eu la romana suplimentar si la fel cum ti-am zis mi-o zis si mie. Sa ai o zi faina )
Oke merci, asemenea
Verbul a ramane cere o predicativa atunci cand are sens de a ramane cumva, deci,, cum am fost" e PR, deoarece vb a ramane cu sens de a ramane cumva cere o PR. Cand vb a ramane are sens de a ramane cumva atunci e vb copulativ, invata-ti vb copulative care cer o PR si o sa iti fie usor sa le recunosti dupa aceea. Nu te lua dupa ce zic ceilalti cu CM. Sper ca te-am ajutat!
...stiu ca e verb copultiv, desi pe o grila de la facultatea de drept din Bucuresti merg pe CM, din cauza asta am si intrebat.
Crush247 întreabă: