Trebuie sa o memorezi... Nu e foarte greu pentru ca daca inveti inmultirea cu 1, 2, 3, 4, 5 apoi se vor repeta cifrele.
In al doilea rand, stiu ca existau multe glume si rime, dar le-am uitat. Poate isi aminteste altcineva si te ajuta.
Insa iti pot da niste ponturi:
-orice numar inmultit cu 0 iti da 1,
- 1 este "termen neutru" in inmultire deoarece orice numar inmultit cu 1 iti da ca rezultat numarul respectiv (1x2=2, 1x5=5, 1x6765=6765)
- inmultirea cu 5 este si ea foarte usoara, avand ca ultime cifre doar 0 sau 5 de ex
1x5= 5
2x5=10
3x5=15
4x5=20
5x5=25
6x5=30
7x5=35
8x5=40
9x5=45
10x5=50
- si tabla inmultirii cu 9 este foarte usoara, de ex pentru orice cifra(de ex 7) inmultita cu 9 te gandesti la cifra din spate(6 este mai mic decat 7), apoi trebuie sa mai adaugi o cifra ca suma lor sa fie 9(cat plus 6 sa faca 9? 9-6=3, deci rezultatul este 63). E o ciudatienie, de aceea mie imi place sa spun ca 9 e o cifra magica. Iti voi demonstra :
1x9=9
2x9=18 (1+8=9)
3x9=27 (2+7=9)
4x9=36 (3+6=9)
5x9=45 (4+5=9) si acum vei vedea ca rezultatele se vor inversa
6x9=54 (5+4=9)
7x9=63 (6+3=9)
8x9=72 (7+2=9)
9x9=81 (8+1=9)
Spor la invatat!
))))))) ce intrebare! sa ma bata mama ) esti planta?! cati ani ai de curiozitate asa?) frate ce vrei tu sa inveti e a x b = c unde a e adunat de b ori adica a +a +a +a de b ori (daca b =4) ins 4 a
Ai putea sa memorezi, sau sa faci cat mai multe exercitii dar ce naiba intrebare e asa, cum au invatat-o altii o poti invata si tu, prea stupida intrebarea, scuze, fara suparare. Succes!
Orice ai face, nu memora ca papagalul. Claw a zis bine ( mai putin partea cu mistoul ), la incepu aduna, eventual ia-ti un reper, incepe inmultirea cu 2 cu 5 si cu 10 ( ca-s mai usoare ). Dupa aia sa zicem cand esti la inmultirea cu 6, inmultesti cu 5 si mai aduni o data.
Odata ce faci mai multe exercitii asa, gandite, o sa vezi ca unele o sa-ti vina fara sa le calculez, le-ai memorat deja in subconstient.
Http://www.ecursuri.ro/referate/referate.php?report=tabla-inmultirii aici o gasesti. citeste-o de mai multe ori si de exemplu cu 2 : aduni 2 ori 2 adica faci 2 plus 2 egal 4 la 2 ori 3 faci 2 plus 2 plus 2 egal 6 ...pentru inceput apoi memorezi nu e greu daca iti dai interesul.bafta!
Eu am inv ff usor inainta de clasa a 3-a ( ma ajuta si memoria ca retin f repede) fa multe ex si sunt si creioane sau caiete cu tabla inmultirii pe ele
E simplu pune mana pe carte si invato sunt cea mai buna la inmultiri daca o repeti de multe ori o vei sti odata ce iti intra in cap o sti toata viata
Incearca s-o inveti... daca nu reuseti ce te vei face in clasa mai mari cand va trebui sa inveti pagini intregi?
Nu face prostia sa mergi pe adunare repetata, asta e doar pentru a o intelege, ce te faci cand ai un 15 x 64? chiar vrei sa scrii de n ori si apoi sa le aduni
invata tabla inmultirii ca papagalul si scrie cat de mult poti.
e cea mai buna metoda si asa iti va ramane in cap toata viata.
eu asa am invatat si de altfel toata generatia mea anii 80.
Salut.am aceeasi problema doar ca o invat si o stiu 1an apoi uit cred ca trebuie so repeti mult
Uite un mod distractiv de a invata tablele matematice, sigur te va ajuta http://www.jocuri-friv.ro/joc/978/exercitii-la-tabla.html
Poti invata tabla inmultirii de la 5x5 pana la 9x9 foarte usor, folosindu-te de degetele de la maini: www.youtube.com/watch?v=UMRRQieDJfk
cristiboss123 întreabă: