| Erin28 a întrebat:

Salutare!
Diriginta, care e profesoara de engleza, mi-a recomandat sa dau examenul Cambridge, pentru nivelul C1 Advanced, pentru că m-ar ajuta mai mult pe viitor. Nu m-am pregătit în mod special, așa că vreau sa îl dau după bac, atunci când o să am timp sa mă documentez în legătură cu toate detaliile. Până acum, nu voiam să mă înscriu, deoarece nu mă consider suficient de pregătită, însă dacă mi-a recomandat un cadru didactic, mă gândesc la faptul că nu am nimic de pierdut daca incerc. As avea niște întrebări, dacă m-ați putea ajuta:
1) Știu că acest examen are un nivel avansat de înțelegere a limbii engleze. V-ați pregătit înainte? Este și gramatica? Mă descurc foarte bine la gramatica la engleza, parca e mai ușoară decât gramatica limbii romane.

2) Cum vi s-ar părut că este nivelul de dificultate al exercițiilor? Am văzut câteva modele pentru B2 și C1, nu îmi par atât de grele.

Daca aveți alte sfaturi, m-ar ajuta sa înțeleg și eu mai bine tot acest proces.

2 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Daca ti-a recomandat profesoara s-ar putea sa stie ce spune. Nu ca asi avea increderea in profesori dar merita incercat. Nu te pot ajuta decat cu sfatul lui Lenin: "Invatati, invatati, invatati!".

| Eireann a răspuns:

Am dat examenul pentru C1 Advanced cand aveam 16 ani si l-am luat cu A.
1) Am facut pregatire can un an inainte de examen - cursuri saptamanale. Este o parte de English In Use care are elemente de gramatica. Trebuie sa stii timpurile verbale, verbele neregulate, gradele de comparatie, etc - nu este foarte greu dar trebuie mare atentie sa intelegi exact ce iti cere.
2) Nu sunt grele dar fiindca au in format un pic deosebit e bine sa faci un pic de pregatire - macar ca sa te obisnuiesti si sa intelegi ce asteptari au.