Cunosc multe persoane care au terminat facultate de psihologie, de dragul de a avea o "diploma de facultate", iar acum lucreaza ca vanzatori, chelneri sau pe banda de productie in fabrici.
La noi nu este "moda" de a merge la consult psihologic (probabil fiindca putini isi pot permite costul).
De ingineri insa este mare nevoie, chiar daca initial vor lucra doar pe post de ucenici in domeniu (pana ce acumuleaza experienta).
Mda, am mai auzit asta. Intr-adevar, de ingineri e mare nevoie, mai ales in tara. Si oricum, e 2021 si deja multi isi dau seama ca hey e chiar importanta o consultare psihologica or whatever + ca poti merge la medicul de familie, iar daca esti asigurat, el poate sa iti deie bilet de trimitere la psihiatrie si acolo ei te consulta si daca intr adevar ai nevoie de terapie, iti da scrisoare medicala pe care s o duci la psihologul cu care are contract si are contract si cu CASS. No si atunci e gratis.
+ aici mai sunt si alte chestii de luat in considerare... Daaaar se poate =)
Merci!
Psiholog si psihiatru - sunt diferite profesii.
I know
"Pot să iau pauză acum? După să mă reînmatriculez la psihologie vara viitoare? "
faci cum vrei TU! Re-imatricularea inseamnă că deja ai fost studentă la psiho. Dar n-ai fost deci te INSCRII (sau dai concurs sau ce-o fi) dar fă o plimbare la facultate, ai acolo informații de "primă-mână"
Merci, merci =)
Să fii iubit/ă
Chestiile organizatorice le rezolvi tu. Normal ca poti lua pauza. Depui o cerere de intrerupere pe care o aproba decanul. Acum nu stiu daca esti la taxa sau la buget. Daca esti la buget mi se pare ca trebuie sa depui cererea inainte de inceperea semestrului 2 ca sa mai primesti locul bugetat daca si cand reiei facultatea. Si inca o chestie ar fi ca daca intrerupi facultatea, nu mai beneficiezi de drepturile de student (daca ai programe gratuite, autocad etc. de la ei sau diverse reduceri). Daca e o facultate mai mare trebuie sa aiba pe site toate informatiile, daca nu te indruma de la secretariat. Poti sa incepi psihologia in anul in care faci pauza de la inginerie, ca sa nu pierzi un an. Sau poti sa faci pauza de la facultati un an. Poti sa faci exact cum e ok pentru tine. Si ca o parere personala: foarte bine ca ai luat in calcul sa o pui pe stand by facultatea daca nu iti place si sa iti acorzi un an de gandire.
Merciii!
Sunt la buget acum, deci, din câte știu, va trebui să plătesc obligatoriu primul an la psihologie (pentru că vreau să încep direct cu anul 1), anyway, asta nu contează. Dar ingineria nu mai vreau s-o continui și, deci, nu știu dacă acum va trebui să îmi iau înapoi diploma de bac de acolo saaaau înainte să mă înscriu la psiho (adică anul viitor)...
Și mulțumesc și pentru părerea personală... M-am măcinat mult cu asta. =)
Cred că vrei să iei pauza aia de un an ca să strângi bani pentru facultate m-ai ales că ai pierdut un an. Deci dacă ai fost la buget vei face din nou anul 1 la taxă apoi vei putea trece la buget cu anul 2. Pentru a face asta trebuie să te duci la secretariat și să îți anunți retragerea de la studii vei primi înapoi diploma de BAC și foaia matricolă cu care te vei putea înscrie la facultatea pe care o vrei. Dacă tot ei o pauză încearcă să te informezi cu materia de la facultatea pe care dorești să o urmezi.
Da, da. Merci mult și ție pentru răspuns! =)
anonim_4396 întreabă: