anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salutare! Eu vreau sa ma înscriu la profesională la mecanica. Pot pune o școală profesională diferită, dar cu același profil, mecanica? Am vazut ca mecanica are același cod la toate profesionalele si asta ar insemna sa pun acelasi cod 527 pe primele 3 pozitii Multumesc!

6 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Profesionala e una liceul e alta. Tu ce anume vrei?

| anonim_4396 explică (pentru darrio2007):

Profesională.

| anonimg a răspuns:

Sunt licee care au si scoli profesionale. Eu te sfatuiesc sa te inscrii la un liceu, si nu la scoala profesionala.
Daca te inscrii la scoala profesionala vei ajunge sa lucrezi totdeauna munca de jos -mizerabila si cu bani putini, fara posibilitatea de a avansa in functie si totodata in salariu.

Dar daca te inscrii la liceu, atunci vei putea sa dai si bac-ul si sa mergi la o facultate tot de mecanica daca vrei, si vei iesi de acolo inginer. Asta inseamna o meserie mai nobila, mai curata si mai banoasa.

Este adevarat ca la scoala profesionala faci doar 3 ani, iar la liceu vei face 4 ani. Dar o sa vezi ca majoritatea care au facut si vor face scoala profesionala or sa se inscrie la liceu (la seral), si se vor pierde iarasi vreo 3 ani ca apoi sa dea bacul si sa inscrie la o facultate.
Sfatul meu este ca sa te inscrii direct la liceu si sa nu mai ai de-a face cu scoala profesionala, chiar daca este mai greu. Mai tarziu nu o sa-ti para rau. Ca exista profile de mecanica si la liceu, nu doar la scoala profesionala.
Succes!

| anonim_4396 explică (pentru anonimg):

Din păcate nu pot da la liceu.

| anonim_4396 explică (pentru anonimg):

Eu vreau sa ma înscriu la mecanică, dar sunt mai multe profesionale care au acelasi cod si nu știu dacă pot pune acelasi cod de mai multe ori

| anonimg a răspuns (pentru anonim_4396):

In privinta acelor coduri, mergi si vorbesti direct la secretariatul scolii la care te-ai inscris. Acolo poti primi raspunsuri la intrebari la care nici nu ne putem gandi.