anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salutare. Imi poate spune si mie cum e cu bacalaureatul la romana? Din cate am înțeles sunt doar 12 autori de la care trebuie sa cunosc minim o opera? Poate veni altceva la subiectul 3 in afara de acești autori? Cam care ar fi 'tipologia' generala a bacului. Daca imi puteți spune cat mai multe as fi recunoscător. Mentionez ca sunt la profil tehnologic.

Răspuns Câştigător
| Smolbean a răspuns:

Hello. Bacul la romana se zice ca e "bau-bau". Mie de el mi-o fost cel mai frica. (și la el am luat cea mai mare nota?) Nu știu metodologia de acum, uită-te pe edu. Ca la cât o scos și o băgat iarăși... Am pierdut numărul. Dintre autorii de poezii, trebuie sa știi o poezie la fiecare. La cei de proza, trebuie sa știi tema și viziunea și caracterizare de personaj. Relația dintre doua personaje e mai mult de filo. Avand în vedere ca e pandemie, îți pot garanta ca nu va da altceva în afara de autorii menționati(gen, junimea sau mai știu eu ce)
O sa primești o foaie cu un text în proza. Și o sa trebuiască sa rezolvi exerciții pe baza lui. Un sinonim la o expresie din text, sa argumentezi anumite secvente, cu exemple din text, etc. La subiectul 1B vei avea de făcut un eseu pe baza textului, și sa îți spui opinia despre un anumit subiect. Aici trebuie sa ai un argument din text, și unul de la tine.
La subiectul 2 vei avea tot un text, poezie, proză sau teatru/drama. Vei avea de argumentat ce ți cere acolo(ori rolul notatiilor autorului-în caz de teatru, ori sa argumentezi poezia, în orice caz, în genul celor de a 8a)
La subiectul 3 vei avea de realizat un eseu de minim 400 de cuvinte despre o nuvela de x, sau o opera care ilustrează condiția Țăranului) Vei avea liniuțe după care sa te iei, deci nu e stres dacă nu știi eseul. Trebuie doar sa știi opera în mare, despre ce e vorba.
Te încurajez și îți urez succes. Eu am început sa învăț eseurile cu 2 săptămâni înainte și nu am avut probleme.
Îți sugerez sa rezolvi câteva subiecte postate de minister în anii trecuți ca să te familiarizezi.
Hai ca se poate! Nu te stresa, va fi bine!

0 răspunsuri: