| Xtr3MeRedBull a întrebat:

Salutare, în primul rând să nu luaţi în seamă numele contului, este foarte vechi.

Aş avea câteva întrebări referitoare la alegerea unei facultăţi/postliceală și sper să știe cineva.

Deci cu începutul, sunt la un liceu, profil Arte(Desen) și nu mai am foarte mult timp și termin. Am o pasiune destul de mare pentru Photoshop ( lucrez de 4-5 ani ) am și lucrat part-time cu acest lucru, pentru anumiți clienți.

Eu sunt curios dacă există ceva în România, o facultate ceva, cu un profil care să se axeze pe Design "Computerizat" Să se lucreze în programe de genul Photoshop, Illustrator de exemplu, nu manual "creion".

După ce termin, aș dori să aprofundez pe această categorie, și să mă angajez ca un Graphic Designer (doar exemplu). Și sunt necesare studii superioare.

Mulțumesc tuturor care își dedică o mică parte din timp să-mi explice ce, unde și cum.

Have a nice day! happy

1 răspuns:
| Ineys a răspuns:

Nu cred ca exista o "scoala" recunoscuta undeva, care sa iti elibereze o diploma pe care scrie Graphic Designer.

Exista multe cursuri private pentru asa ceva in schimb.

https://itstep.ro/cursuri-grafica-si-design/

Ceva de genul, dar cam ustura la buzunar 200 de euro pe luna ( sau poate nu pentru unii ). Acum nu stiu prin ce vei fi recunoscut ca Graphic Designer.

Tot ce e enumerat acolo si zic ei ca te invata, se poate invata si de pe internet singur acasa cu multa dedicatie.

Profesia asta nu e ca oricare alta. Nu trebuie neaparat sa te angajezi undeva si sa ai program de lucru 8 ore pe zi cu salariu pe luna.

Daca vrei sa faci asa ceva iti recomand sa devii freelancer. Adica cauti site-uri de genul pe care iti prezinti oferta ( ceea ce stii tu sa faci ) + un anumit pret ( sau mai multe preturi ) si oameni care cauta ceea ce oferi tu te vor contacta cu oferte.

Un exemplu concret:

Marian stie sa editeze poze in Photoshop - pret 10 euro/poza
Andrei vrea sa editeze o poza. Il contacteaza pe Marian, ii trimite poza, Marian o editeaza, i-o trimite inapoi si primeste banii. ( de obicei se face invers, Andrei trimite banii si poza si Marian se apuca de munca dupa ).

Asta mi se pare cea mai buna modalitate de munca si o sa-ti dau si cateva avantaje ale acestui stil:
-Nu ai sef, esti propriul tau sef, muncesti cat vrei, unde vrei, de unde vrei, cand vrei
-Poti castiga mult mai bine decat atunci cand ai un salariu fix

Sa luam un exemplu, sa zicem ca ai 1000 de euro pe luna ( salariu ).

Dar tu daca esti freelancer poti sa ajungi si la 100 de euro pe zi. Editezi 10 poze cu 10 euro sa zicem. Si 10 euro e putin, asta cand esti incepator si amator. Dupa cativa ani, dupa ce iti faci o reputatie online, va apela mai multa lume la tine, vei putea sa cresti preturile, 50 de euro, 100 de euro etc. Acum gandeste-te, daca faci 100 de euro pe zi... intr-o luna, fata de 1000 de euro pe luna.

Oricum cel mai mare avantaj e ca lucrezi cand vrei. Faci luna asta 3000 de euro, dupa luna viitoare poti sa nu mai activezi deloc, ca-ti ajung banii.

Si nu te intreaba nimeni ce studii ai cand esti freelancer. Ii intereseaza ce stii sa faci. Iti prezinti frumos un portofoliu, care de obicei ia ochii la oameni si chiar nu intereseaza pe nimeni ca ai facut tu sau nu un curs pentru asa ceva.

O facultate cu care sa te recunosti... nu stiu ce sa zic, singura pe care o vad este cea de Arte undeva pe desen/pictura.