"daca taceai nu te aberai... DEGEABA!"
Deci pe lângă faptul că ești nenorocit și vorbești în necunoștiință de cauză, mai ești și semi-analfabet.
Și pentru cultura ta generală: Stefan Stambolov, premierul Bulgariei, a propus coroana noului-creat stat bulgar regelui Carol I în anul 1878, dat fiind rolul pe care România l-a avut în războiul ruso-turc din '77-'78, precum și pentru a forma o alianță cu românii care să asigure o oarecare stabilitate. Nu mai existase un stat bulgar din Evul Mediu.
Nu era vorba de o uniune reală, ci de una personală, cum au fost Anglia și Scoția pâna la Actul Uniunii al reginei Ana din 1701.
"o unire a bulgarilor si romanilor intr-o singura tara ...Ar fi fost benefica "
nu prea identific elemente comune in afara Dunării, care de altfel, ne DESPARTE
Nu cred ca ne-ar fi avantajat prea mult. Și România și Bulgaria au pretentii teritoriale comune în Dobrogea deci nu știu dacă ne-am fi putut înțelege pe ele. Și în caz de război nu știu dacă ar fi vrut soldații bulgari să lupte pentru Transilvania sau Basarabia.
Rili? Ia intrebă-l pe unul Apolodor îi zice, cică era din Damasc, ce zice de asta...
Te-ai șifonat spunându-ți că greșești sau ce, că intervenția ta e cam... indecis-sucită
Nu e indicisa si nici sucita. Eram in mod evident sarcastic
Hai sa iti spun de ce cred ca ar fi fost bine.
Daca cele doua tari se uneau sau formau o confederatie poate zona Balcanilor era mai linistita si s-ar fi format un pol de putere in Balcani.
In acest scenariu bulgarii nu si-ar fi atacat niciun vecin si nu cred ca se mai putea vorbi de razboaiele balcanice.Carol Intai nu era un rege cu vederi expansioniste in dauna vecinilor.
Ai incercat dar n-ai reușit... din păcate ți-e greu să te exprimi, trebuie să recunoști!
De fapt tu n-ai reusit sa intelegi sarcasmul. Și mai zici și tâmpenia monumentala că "Dunărea ne desparte" DE PARCĂ N-AR FI EXISTAT PODURI ÎN 1886"
~ HyperboreaSchizoPosting: în 1886 nu erau inventate încă podurile~
uite schizo mamă, după ce că nu știi, nici habar n-ai!
Nu am zis-o așa. Am zis "ah da, în 1886 nu erau încă inventate podurile". Acel "ah da" era un indicator clar de sarcasm
Salut!
Aceasta idee politica chiar a existat iar pe acel premier il chema Stambolov.
Daca nu ma crezi poti verifica pr Wikipedia.
~ HyperboreaSchizoPosting: ah da" era un indicator clar de sarcasm~
ete fleoșc, ne-ai umplut de sânge!