@Aliutza
Aliutza, imi pare rau sa te contrazic, dar are foarte mare legatura liceul cu facultatea. E drept, poti da linistit de la mate-info la facultate cu profil uman, dar de la un profil uman de liceu poti rezista mai greu la o facultate de tip real caci ai nevoie de mai 4 ani de matematica de liceu. Daca doresti sa dai la uman, gama ti se restrange foarte mult. Poti da la facultati de litere, stiinte sociale, geografie, relatii internationale, drept, si ar mai fi cateva. Oricum, este o legatura intre liceu si facultate, iar daca doresti sa faci pasul acesta iti recomand sa te gandesti macar ce iti place si la ce vrei sa dai mai departe, sa nu te trezesti ca vrei sa dai la ceva la ce nu prea ai sanse.
Liceul nu are o foarte mare importanta. Indiferent ce liceu urmezi, poti sa dai mai departe la orice facultate doresti. Chiar daca esti la mate-info acum, la facultate poti invata la un profil uman.
Cu filologia, o sa-ti fie mai usor sa inveti limbi straine, psihologie, filosofie, asistenta sociala, comunicare si relatii cu publicul, relatii internationale, etc.
Eu iti doresc mult succes!
Am terminat mate info si ca parerea mea e sa ramai aici, iti lasa o mai mare plaje de optiuni, colegii mei au intrat si la academia de politie si la armata si la medicina si la arhitectura si la litere, pe cand de la litere e greu sa mergi la politehnica sau undeva unde se face mate, sper sa te ajute, bafta