| andreisergiu123456789 a întrebat:

Salutare ma uitam pe o fisa de admitere de la o facultate si am observat ceva ciudat! am vazut ultimele medii de la buget 6.80, 6.70 si 6.08, iar cand m-am uitat la primii de la taxa am vazut 9.70, 8.90,8.70.De ce astia cu medii mari au ajuns la taxa, au fost depunctati pentru ceva sau cum?

3 răspunsuri:
| BroascaCuElice a răspuns:

De cele mai multe ori se ramane la taxa pentru ca n-au dus diploma de bac in original

| Ineys a răspuns:

Mai multe posibilitati.
1. Desi nu vad de ce ai face asta, respectivii au pus prima optiune regimul cu TAXA.
2. Cei cu mediile alea mici au intrat dupa ce s-au mai eliberat locurile. Ca sa-ti explic, multe persoanse dau admiteri si se inscriu la mai multe facultati. Unele persoane ia admiterea la mai multe facultati si ocupa un loc, dar apoi se razgandesc si se inscru la alta facultate, deci locul ala se elibereaza.

Cam astea-s primele motive care-mi vin in minte acum.
Si eu am fost admis la 2 facultati si am ales 1, deci la cealalta un loc a fost categorizat ca ocupat pana cand m-au sunat si le-am spus ca nu mai doresc ocuparea lui.

| AC4S4 a răspuns:

Doar prima facultate facuta poate sa fie la buget. Cei care au terminat o facultate si mai doresc sa faca una, pot sa o faca doar la taxa. Asa se intampla ca aceia care au terminat o facultate, se inscriu la alta, au medie mare, dar intra tot la taxa.

O alta cauza ar fi cei care au dat admiterea in toamna. Au luat nota mare, dar locurile la buget s-au epuizat in vara. Ei intra la taxa, doar acolo mai sunt locuri.

Desigur, mai este si cazul in care o persoana, pe lista de optiuni, a trecut din greseala "taxa" prima data, apoi "buget".