| VelaJohnny a întrebat:

Salutare, profa de bio spunea ca din creierul nostru informatiile sunt „sterse" si din cate am inteles eu din ce afirma, acele informatii sunt eliminate din creier. O alta sursa mai de incredere spunea ca informatiile sunt stocate in asa fel incat la unele amintiri cu greu ne aducem aminte, dar nimic nu se pierde, depinde de factorii care ajuta creierul sa isi aminteasca anumite lucruri, bun si oboseala, stresul sunt niste factori care impiedica creierul sa dea atentie intamplarilor, astfel ca e greu sa ne aducem aminte. Nu am cercetat inca, am sa fac, dar parerea voastra care e? Eu tind sa cred ca a doua afirmatie, nu cea a profesoarei.

Răspuns Câştigător
| Sn4k3 a răspuns:

Uita-te la limitless laughing. Si eu sunt de acord cu a doua afirmatie, informatiile nu se sterg, doar ca la unele nu putem ajunge, nu ni le mai amintim sau ni le amintim atunci cand ni se intampla ceva similar.

4 răspunsuri:
| Shammal a răspuns:

Clar nimic nu se sterge, insa felul in care sunt "stocate" e mai altfel, prin intermediul corpului accesam aceste informatii si normal cu cat e mai sanatos, mai vibrant, mai plin de energie cu atat accesezi mai usor informatia si mai de calitate.
Putem sa-l comparam cu o antena radio, cu cat e mai bun, mai intretinut acel radio va prinde mai bine frecventele fm/am, unu mai prapadit va prinde cu purici big grin iar unele frecvente nu le va prinde deloc.

| WhiteLife a răspuns:

Informatiile nu se pot sterge, cele neimportante sunt stocate in inconstient si nu ni le mai putem aduce aminte. Informatiile se stocheaza cu ajutorul unor chimicale, cu cat e mai puternica emotia traita pe moment, cu atat amintirea va tine mai mult. Hipotalamusul e responsavil pentru memoria de lunga durata

https://www.youtube.com/watch?v=yOgAbKJGrTA

https://www.youtube.com/watch?v=KkaXNvzE4pk

| VelaJohnny explică (pentru WhiteLife):

Mă, mersi de raspuns prietene, mi-ai scurtat timpul care aveam sa il irosesc cu cercetarile happy

| WhiteLife a răspuns (pentru VelaJohnny):

Cu placere.