anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salutare! Sunt student la Ingineria Transporturilor la Politehnica Bucuresti si sunt curios daca ar mai merita sa fac un master in IT + cateva cursuri de programare. De altfel doresc sa incep cat de curand si cateva cursuri de AutoCAD bazate pe proiectare. Credeti ca s-ar combina bine IT-ul cu proiectarea? Sau ar trebui sa aleg doar una pe care sa ma axez?

5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Da tu ce vrei sa faci?
Programare sau proiectare?

| Stryker2224 a răspuns (pentru suntserios):

Ambele imi plac la fel de mult, sunt doar curios daca le-as putea imbina pe viitor la un job sau ceva.

| Frank51 a răspuns:

Nu prea au legătură. Întâi trebuie să decizi ce vrei să faci, și programarea are vreo încă 10 ramuri, e ca și cum vrei să devii doctor, dar nu știi ce doctor, pediatru, chirurg, estetician, buco-facial...

| Stryker2224 a răspuns (pentru Frank51):

Ca programare voiam sa invat C++ si C#, fiind niste limbaje pe care le-am inteles inca din liceu si mi-au placut, insa nu am aprofundat foarte multe elemente. Am avut un gand sa invat si cateva limbaje pentru Web Development, dar aici e totul deja diferit. Vazusem prin forumuri in strainatate ca s-ar cauta ingineri cu cunostinte de AutoCAD si programare, dar nu stiu cate job-uri ar putea pune ambele calitati in practica.

| Frank51 a răspuns (pentru Stryker2224):

General vorbind, C++ se folosește la softuri pentru OSuri spre exemplu sau la orice legat de embedded(infotainmenturi pentru masini, masini de spălat, orice device cu ecran,, iar C# face tot ce face C++ însă e bun și pentru web dev.

Deci din start majoritatea joburilor pe care le poți avea, vor fi de backend developer sau embedded developer/firmware developer.