Doar atat de putin?), ce bine ar fi. Nu, nicidecum, bacalaureatul chiar daca il iei cu 10, este doar una maxim doua materii din anul I facultatea, si nu iti exagerez cu nimic. Pe mine ma asteapta de saptamaniile viitoare sesiunea, si pot sa spun ca zilele astea nu am iesit din casa + in timpul anului ca de obicei invatat zi de zi, pentru a ma mentine la buget si a nu avea restante, si tot cred ca voi avea 1 restanta la metode numerica, dar asta e facultatea. Vrei inginerie cum sunt eu, inveti, vrei psihologie si din astea mai simple, atunci mai poti "taia frunza la caini".
Nu se exagereaza. Cam asa este. Avantajul e, totusi, ca, daca la facultate nu ai luat un examen, nu e chiar asa de grav. De asemenea, daca tu nu vrei, nu va sti nimeni. La BAC, toata lumea face mare tam-tam.
La medicina (si nu doar la medicina generala, si la celelalte specializari) fiecare examen e mai mult decat o proba/materie la bac, unele examene sunt cat tot bacul la un loc, si ai peste 10 examene pe semestru, deci da, este mult mai mult decat un BAC...
La bac am avut de invatat cam 50 de pagini pentru fiecare proba... 50 maxim. La facultate fiecare curs inseamna o carte de peste 100 de pagini. Daca iei in calcul si lucrarile practice si celelalte examene din timpul semestrului/partiale sunt peste 20 de examene pe semestru. Si pentru fiecare examen e de invatat cat o materie de bac cel putin.
Medicina generala vrei sa spui, si stomatologie, celelalte specializari se aleg in cei 3 ani de rezidentiat sau 6 ani de rezidentiat la neuro, apoi da, sunt partiale, lucrari practice la morga, profi duri care uneori cer mai mult decat poti tu da, atlas care are peste 2000 de pagini, care costa cat nu face, ajungi de tocesti coatele pe bancile facultatii dar dupa? dupa ai o meserie nobila.
Ma refer la specializarile de la facultatea de medicina precum: asistenta medicala generala, nutritie si dietetica, balneofiziokinetoterapie.
Dupa ce termini medicina nu termini si de invatat, ca medic trebuie sa inveti toata viata, pentru ca medicina nu sta pe loc, mereu se descopera tehnici, manopere, investigatii si tratamente noi cu care trebuie sa fii mereu la curent.
Facultatea de medicina generala este diferita de facultate de asistenti ( care dupa parerea mea o asistenta este sluga unui doctor, scuzele mele daca ranesc pe cineva prin acest enunt) si da, asa este, cu medicina nu te vei opri niciodata de studiat, bine la fel e si cu ingineria, dreptul, astronomia etc.
Nu e foarte diferita facultatea, la asistenta medicala se invata la nivel de medicina generala majoritatea "materiilor" si cerintele sunt tot la nivel de medicina. Ma refer cel putin la facultatile de prestigiu, precum cea din mures si cluj. Cat despre sluga, mult spus, se lucreaza in echipa, se coopereaza. Dar na, sper sa fiu o sluga buna daca tu spui asta.
Nu e vorba de dificultatea profesiei, ci de pregătirea în prealabil. Facultatea de asitenţă durează 4 ani şi cuprinde o cantitate enormă de materie. Într-adevăr, la medicină e mai mult, însă diferenţa nu e chiar atât de mare precum crezi tu.
Eu personal nu mă cert, ba chiar ar trebui să consider măgulitoare părerea ta, având în vedere că mă pregătesc pentru a deveni medic, însă fiind în cunoştinţă de cauză, nu am de gând să înjosesc un coleg de la asistenţă, ştiind cât de greu îi este.
,, Nu se ridica si punct.'' Punctul nu-si are rostul, e strict opinia ta.
http://www.petitieonline.com/......ostliceala
Baftă!
Imi pare rau sa aud ca pentru tine o asistenta cu 4 ani de facultate (si foarte posibil un master de inca 1 an, 2) este un fel de femeie de servici. Sa nu uitam ca majoritatea facultatilor au 3 ani de studii, studiile unei asistenta sunt peste muuulte alte facultati. Daca o asistenta e -1 inseamna ca si unul care termina politehnica/inginer e tot la -1 pentru tine. Sper ca tu sa faci o facultate de 5-6 ani, sa fii macar la 0.
Pot sa spun atata : am 2 ani in + de postliceala de asistenti medicali generalisti. Nu se compara in niciun caz cu facultatea, insa se acumuleaza suficient de multe informatii cat sa fii un asistent atat de UPU cat si de smurd bun. Facultatea in plus, iti aduce urmatoarele beneficii, poti participa la simpozioane, sa tii conferinte, sa poti preda cursuri asistentilor care au nevoie de credite pentru fiecare an in parte, pentru a li se elibera licenta de practica si multe altele. Intelegi exista o diferenta totusi normal, intre o facultate si alta, dar acum sa nu batem campii totusi, au studiat si ei.
Există diferenţe, implicit, dar se poate aprecia dificultatea undeva la rangul facultăţii de medicină. Oricum, nu vorbim de cazul tău în care ai terminat o postliceală şi nu facultatea, care e pe departe mai grea.
Este foarte adevarat, acum depinde ce facultate. Daca vorbim de spiru haret ai de invatat nimic, e o facultate joasa din punct de vedere educational. Daca vorbim de universitate, politehnica, medicina si drept atunci pregateste-te sa ai de invatat mii de coli la o sesiune la o materie! Am trecut prin, stiu ce zic!
Idem, dar, cred ca vorbim de o facultate cu prestigiu totusi, gen universitatea din pitesti, universitatea din Bucuresti, politehnica, facultate de automatica, ase. NU de o facultate particulara, care se trece doar pe taxa si alte cele.
Alexandra1859 întreabă: