| rateu a întrebat:

Am o problema daca pot sa o numesc asa.Am 15 ani sunt in clasa a 9-a la un liceu economic, nu m-am hotarat ce as vrea sa ma fac cand voi fi mai mare si la ce facultate sa urmez.Asa am patit si in generala,nu am stiut la ce liceu sa ma duc si nu am dat importanta mediei, abia in clasele a 7-a si a 8-a mi-am dat seama ca am evaluarea nationala si ca trebuie sa invat.Eu am vrut la un liceu bun din oras unde avea bio-chimie la profilul la care voiam sa ma duc,dar avea si mate-info, dar acolo ar fi fost mai greu...si asa am dat-o in bara si nu am intrat la liceul respectiv,iar acela era aproape si de casa, iar acum merg ca prostul pe jos 10-15 minute pana acolo pe cand daca intram unde am vrut mergeam 5 minute...mama mea imi tot spunea sa invat in generala ca mai apoi sa ma duc la un liceu bun,iar eu nu i-am dat importanta, iar acum imi pare rau..as vrea sa mentionez ca eu am o pasiune asupra calculatoarelor,imi place sa invat chestii noi,lucruri interesante, dar am intrebat-o pe mama intr-o zi daca as putea sa fac fata la un profil de mate-info si ea mi-a zis ca nu as fi in stare sa fac fata deoarece imi zice ca sunt mai puturos de felul meu cu matematica si ca acolo trebuie matematica la greu..imi puteti da niste sfaturi idei cum as putea sa ma cunosc mai bine daca pot sa-i zic sau care-mi sunt puterile ca sa imi dau seama de ce sunt in stare, va rog mult.

Răspuns Câştigător
| Kaimmy23 a răspuns:

Dragul meu, totul tine de pasiunea ta. Sa iti dau un exemplu : Acum ceva timp mi-am gasit pasiunea fata de camera si de teatru. Si voi face facultatea de actorie si, poate candva voi ajunge unde vreau. Sa fac ceea ce imi place. Hm, ai o pasiune fata de calculator? Nu stiu ce facultate ar trebui sa faci, dar incearca sa faci ceea ce iti place. Sa aiba legatura cu pasiunea ta. De exemplu : Gamer (nu-i tocmai un serici dar na), Profesor de informatica, ceva legat de calculator. Si ce daca esti lenes? Daca vrei poti ajunge departe! Urmeaza-ti visul. La mine, mama ma sustine si imi spune sa imi urmez visul, iar tata incearca sa ma faca doctora pentru ca asta isi dorea el sa fie dar nu e. Uneori parinti fac asta. Dar ai doar o viata! Fa ce vrei in ea. Cum sa te cunosti pe tine? Fii TU! Fii asa cum esti si te vei cunoaste, nu copia alta persoana. Ai incredere in tine si vei reusii! Munceste pentru ce iti place. Eu sunt de parere ca mai bine faci ce-ti place toata viata si nu castigi foarte mult, decat sa castigi multi bani si sa faci ceva ce nu iti place si la batranete sa realizezi ca ti-ai irosit toata viata facand ceva ce nu iti place. Multa Bafta!

1 răspuns:
| BeaK a răspuns:

Pai uite eu poate te pot ajuta.Sunt de o seama cu tine in schimb eu am invatat mult in generala iar acum sunt la bio-chimie. Avand teza de semestrul 1 la mate 10 am vrut sa compar cu cea de la mate-info unde am mai avut cativa colegi care au intrat (nu ca eu nu intram ci nu am dorit se merg acolo) dar aveam in plan si pana la urma am tras concluzia ca am facut alegerea corecta.Cei de la mate-info au terminat 4 caiete o gramada de teme au de pe o zi pe alta si tu cum zici ca esti puturos nu prea cred ca ai face fata..Si la bio-chimie se invata despre calculatoare 3 ore pe saptamana dar este un pic mai usor.Acum problema e nu prea stiu cum te poti transfera de la economic la bio-chimie sau mate-info...Dar mate-info tie iti este si un avantaj si un dezavantaj. Avantaj pentru ca ai mai multe ore despre calculatoare si dezavantaje ai din cauza matematicii.Acum este spre alegerea ta. Sper ca am reusit sa te lamuresac oarecum despre cele doua profile!winking Funda?