Nu inteleg la ce te referi cand zici ca ai aproape 20? Ai 20 de ani acum? Sau ai aproape 20 de ani de cand ai dat bacu, ca din imagine pari ca ai vreo 40-50 de ani. Uite care e ideea tinand cont ca suntem in februarie mai ai vreo 4 luni de invatat sau 5 spre 6 luni daca dai in august cu cei care n-au luat din prima.Deci ai timp berechet.
Acum tu trebui sa spui si ce materii ai ca na fiecare liceu are alt profil.Sa presupunem ca dai la matematica, fizica si romana(te interesezi si tu ce profil ai avut la liceu sau din ce materii dai ca na).
1. Daca dai la matematica intri pe google sis cauti asa : jitaruionel bac mateimatica (vezi ce profil esti la liceu) siiti apar acolo variante de bac, incepi sa rezolvi de acolo, daca nu stii, intri pe Youtube si cauti AUZA DE MATE, e o femeie care rezolva variante de bac si explica cum sa le rezolvi, asa am invatat eu in 4 luni fiind un tip care de abia a trecut clasa ca aveam o boschetara care nu preda si facea orele doar cu aia care faceau meditatii si la bac am luat 8 si ceva.
2. Daca dai la romana cauti pur si simplu pe google opere bac 2024, vezi ce opere sunt acolo(sau hai ca ti le scriu eu aici)
:
1. Caragiale : O scrisoare pierduta
2. Slavici : Moara cu Noroc
3. Sadoveanu : Baltagul sau Hanul Ancutei pe care o vrei tu
4. Rebreanu : Ion
5. Eminescu : Luceafarul
6. Bacovia : Plumb
7. Arghezi : Testament
8. Barbu : Ryga Cripto
9. Petrescu: Ultima noapte de dragoste intaia noapte de razboi
10. Blaga : Eu nu strivesc corola de minuni a lumii
11. Calinescu : Enigma Otiliei
12. Creanga : Harap Alb
13. Lovinescu : Cauti pe internet ca atunci cand am dat eu era pandemie si nu am dat din asta si din urmatori pe care ii voi scrie
14. Preda
15. Stanescu
16. Sorescu
17. Maiorescu
SI NU, NU te pui ca prostu sa citesti operele sau sa le memorezi, NU, cauti comentariile operelor si pe ASTEA LE MEMOREZI(comentariu inseamna ca iti spune de exemplu (harap alb este un basm...si spui despre el ce este departe), bine eu stii cum am facut? Am luat comentariile de pe net si le-am trancsris eu pe alta foaie schimband unele cuvinte ca unele cuvinte sunt de tot rahatu si sunt greu de retinut, le-am inlocuit cu sinonimele lor mai usor de retinut
3. Daca dai la fizica te sfatuiesc sa cauti unu care face meditatii, pentru ca pe net ti-o zic din proprie experienta nu gasesti pe nimeni sa-ti explice.
Daca dai la biologie in mare parte cred ca e de memorat ca la romana iar la restul habar n-am ca na =).Hai bafta.
Nu era auza de mate, era pauza de mate.
La romana ar fi intelept sa te apuci sa inveti comentariile man intai ale povestilor pentru ca le memorezi mai usor ca sunt logice.
Multumesc de sfaturi! O zi buna.
Cu placere!
Intreaba prrofesorii si elevii care au terminat deja liceul, in biblioteci, librarii, etc., daca au manualele din materiile si clasele din care vei da bac-ul!
Buna.In prezent gasesti destule materiale si pe internet:
https://www.youtube.com/results?search_query=cum+inveti+pentru+bac
https://www.youtube.com/playlist?list=PLYRWJtBlBYLOyhmpFeNIvLUbw9WtQFMDA
https://www.youtube.com/playlist?list=PLPqT0EyH-lfSJTujMSuAIiWgyHMc4M5JP
Vezi de cartea,, Eseul'' in librarii, nu costa atat de mult si te va ajuta mult.
Spor.