| Hemera a întrebat:

Nu stiu daca am nimerit categoria, dar asta este.Problema mea este urmatoarea: Desi abia a inceput scoala de o luna am foarte mult de invatat, iar mama mea nu este de acord sa invat cu muzica.E de parere ca pentru teme e nevoie de liniste, dar eu am observat ca muzica ma ajuta sa retin mai bine anumite lucruri.Are cineva vreo idee cum as putea sa o conving sa ma lase sa invat cum vreau?
Multumesc anticipat happy

7 răspunsuri:
| Essence a răspuns:

Sincer, eu nu pot invata cu galagie. Am mai auzit persoane care invata doar cu muzica.
Esti sigur ca intelegi si retii tot ce citesti in timp ce asculti si muzica? Creierul este supus mai multor comenzi de odata, si este posibil sa nu retii ce citeste atat de bine pe cum crezi.
Eu zic sa faci un test, si sa vezi daca, chiar reusesti.
La fel pot incerca si facand niste exercitii, rezolvand niste probleme pe muzica, spre exemplu.
Daca-ti iese, te felicit, esti multifunctional. Ii poti arata atunci mamei tale, sau poti s-o pui sa te asculte/ verifice dupa ce ai invatat. Poate asa o convingi.
Succes.

| Hemera explică (pentru Essence):

Eu ma refeream ca retin folosidu-ma de versurile melodiei. Oricat de ciudat suna, daca e o melodie pe care o stiu asociez o strofa de exemplu cu o definitie sau lucruri de genul.

| violetamarcu a răspuns (pentru Hemera):

Se pare ca ti-ai antrenat capacitatile mnezice utilizand o tehnica de memorare prin asociere: muzica - acumulare de noi informatii. Daca ii vei demonstra si mamei tale ca tehnica ta functioneaza, totul se va rezolva. Totusi, nu incurajez ascultarea muzicii in timp ce inveti, deoarece, studiile arata ca daca incercam sa facem mai multe lucruri deodata, capacitatea de a memora scade.

| Essence a răspuns (pentru Hemera):

Pai demonstreaza-i. arata-i ce poti face.

| RoboțelulAndroidDinTelefon a răspuns:

Daca e muzica relaxanta si e data incet, nu vad ce problema ar fi... Spune-i mamei tale ca acesta e singurul mod in care poti invata.

| Hemera explică (pentru RoboțelulAndroidDinTelefon):

Am incercat, dar degeaba.

| RoboțelulAndroidDinTelefon a răspuns (pentru Hemera):

Foarte ciudat comportamentul mamei tale... Imi pare rau, dar mai mult nu stiu sa te ajut.