Sincer, eu nu pot invata cu galagie. Am mai auzit persoane care invata doar cu muzica.
Esti sigur ca intelegi si retii tot ce citesti in timp ce asculti si muzica? Creierul este supus mai multor comenzi de odata, si este posibil sa nu retii ce citeste atat de bine pe cum crezi.
Eu zic sa faci un test, si sa vezi daca, chiar reusesti.
La fel pot incerca si facand niste exercitii, rezolvand niste probleme pe muzica, spre exemplu.
Daca-ti iese, te felicit, esti multifunctional. Ii poti arata atunci mamei tale, sau poti s-o pui sa te asculte/ verifice dupa ce ai invatat. Poate asa o convingi.
Succes.
Se pare ca ti-ai antrenat capacitatile mnezice utilizand o tehnica de memorare prin asociere: muzica - acumulare de noi informatii. Daca ii vei demonstra si mamei tale ca tehnica ta functioneaza, totul se va rezolva. Totusi, nu incurajez ascultarea muzicii in timp ce inveti, deoarece, studiile arata ca daca incercam sa facem mai multe lucruri deodata, capacitatea de a memora scade.
Daca e muzica relaxanta si e data incet, nu vad ce problema ar fi... Spune-i mamei tale ca acesta e singurul mod in care poti invata.
Am incercat, dar degeaba.
Foarte ciudat comportamentul mamei tale... Imi pare rau, dar mai mult nu stiu sa te ajut.
Curiosul999 întreabă: