N-avem de unde sti daca are un intelect redus, este lipsa de scolarizare ori asa se vorbeste in anturajul ei, dar nu putea sa uite o limba pe care o vorbeste frecvent.
Sunt multi care pocesc limba romana, chiar aici pe TPU am vazut multe postari in care o maltrateaza ingrozitor: scris gresit gramatical, lipsa semnelor de punctuatie, greseli de scriere a cuvintelor (si nu ma refer la cei care omit o litera sau adauga una din repezeala, o mai fac si eu), etc.
Din ce scrii aici nu este vorba de a uita limba romana. Se spunea inainte tamburel. Cred ca o judeci gresit.
Tu știi ceva dar te ai încurcat puțin, părinții mei sunt asa de bătrâni ca îmi pot fii bunici având peste 60 de ani și ei pe vremea lor ziceau taburel știu ca asa m au molipsit și pe mine, acum în era moderna ii se zice taburet, tamburel nu cred ca s-a vorbit nici pe vremea dacilor )))
Cred ca este nestiinta de carte! In Bihor, unde sunt eu, multa lume zice colidor in loc de coridor. Dar sunt si incapatanati. Daca-i corectezi zic: "asa se vorbeste la noi".
Unora pur și simplu nu le pasă. Chiar dacă le atragi atenția, ei o dau înainte așa cum s-au obișnuit. E trist.
Toti oamenii au placerea sa tortureze limba vorbita
bot-ul corrector TPU e o dovada categorica
totusi, sunt de acord cu tine ca s-ar putea sa aiba intelect redus, sau sa fie ignoranta, lb romana nu e chineza, thailandeza, japoneza, samd, dar numai usoara nu e, strainezii se plang serios de prea multe exceptii, iar eu am un strainez in firma care vorbeste romana de parca ar fi engleza (cu foarte putine chestii personalizate)
Nu a uitat
Sunt mai multe posibilități:
1) E dislexică.
2) A fost învățată greșit.
3) Pur și simplu nu a fost nevoită să scrie zilnic și a uitat regulile, la vârsta ei e chiar normal.
Taburel nu e greșit.
Eu unul doar mai uit anumiți termeni în română pentru că toată ziua vorbesc în engleză. Acum în condițiile ei, s-ar putea să fie ceva mai complex ce are loc în mintea persoanei.
Îmi place de voi toți ce și cum mi-ați răspuns și momentan nu pot alege un câștigător dar va mulțumesc mult ca mi ați lămurit curiozitatea, am ras maxim cu voi