| IstorieIstorie a întrebat:

Salutare tuturor.
Am o întrebare pentru aceia care sunt in domeniu, pentru profesorii de istorie.
Anul acesta vreau sa revin in Romania și sa fac facultatea de istorie, îmi doresc enorm sa ajung profesor de istorie, este pasiunea mea și știu ca voi fi mulțumit dacă am sa reușesc. Am menționat asta deoarece știu ca mulți o sa îmi vorbiți despre salariul mic și alte dezavantaje dar pentru mine asta nu contează. Ma sperie totusi un gând, este posibil sa fac facultatea de istorie și sa nu reușesc sa prind un post de profesor? Am înțeles ca orele s-au redus tot mai mult in ultima vreme. Vreau sa merg la facultate in Timișoara la Vest. Orice detalii sunt bine venite, mulțumesc tuturor pentru răspunsuri.

Răspuns Câştigător
| Donsavas a răspuns:

Cu facultatea de istorie poti incepe de jos, de la învățător sau chiar educator, ajungând ca mai tarziu sa ocupi loc în gimnaziu sau liceu. Cu masterat sau chiar si doctorat poti ajunge sa ai sanse mult mai mari de a obține postul mult dorit. Succes!

2 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Nu fac prea multi facultatea asta iar cei care o fac se orienteaza spre alte domenii, alegand invatamantul ca ultima instanta daca nu gasesc altceva, deci nu cred ca vei avea probleme sa-ti gasesti un post, continua cu modulul pedagogic si la master si poate ajungi sa predai in universitate.

| Violleta2022 a răspuns:

Bineinteles ca sunt sanse sa nu gasetsi post, ca nici o facultate nu vine cu post asigurat.
Acum sa fim realisti, cati profesori de istorie sunt intr- o scoala?
Odata ocupata pozitia, pana nu iese ala la pensie, nu poti sa te duci pe locul lui.
Ai sanse sa-ti gasesti post, dar nu imediat cum termini facultatea ci in cativa ani.
Intre timp, poti fii part-tine sau suplinitor la alte clase, sau poti face o alta munca, care nu-i in domeniul pregatirii tale.