Spui ca nu ai intotdeauna un profesor alaturi care sa te ajute. Ei bine, asta nu e necesar si, de altfel, nici posibil.Incearca intai de toate sa te destresezi putin ca sa poti privi situatia in ansamblu si sa te poti organiza. Lucreaza zilnic la matematica(doar exercitiul constant o sa aduca rezultatele dorite), iar problemele carora nu le poti da de cap singur, pune-le in discutie la orele de pregatire.Practic acestea ar trebui sa decurga dupa necesitatile tale(tocmai de aia se fac in folosul tau). Asadar in timpul acestor ore clarifica-ti ce nu intelegi,intreaba, cere explicatii, fara reticente.
Si eu sunt foarte speriata tot la matematica.nu sunt chiar in stadiul tau dar teama exista.un lucru care te-ar putea ajuta ar fi sa iti iei o carte cu teste nationale si teorie din clasele 5-8. in acestea gasesti teorie si exemple asa ca poti sa iti verifici si imbunatatesti cunostintele.eu cam asa fac si din cartea aceea am inceput cu proful testele. daca vrei poti coopera cu un coleg ca sa faceti impreuna si testele si sa invatati teorie, daca poti chiar cu un coleg mai pregatit.
succes!
ps:daca nu te deranjeaza...de unde esti? adica poti spune doar judet sau regiune.(sunt doar curioasa)
Meditatii particulare?
Exista o programa pentru examen unde scrie exact din ce anume se da examenul. Daca nu ai nici un profesor langa tine, incearca tu singur cu ajutorul manualului sau altor caiete mai vechi sa iei pe rand fiecare punct din materie si sa incerci sa-l intelegi singur. Din ce ai spus vad ca esti un copil istet, asa ca incetul cu incetul sigur vrei recupera materia pierduta! Spor la invatat si bafta la vara!
Isvziwbdj întreabă: