| TedMosby a întrebat:

Salutare tuturor! Ma aflu intr-o situatie extrem de dificila.Sunt clasa a 8-a si, dupa cum bine stiti, in iunie voi sustine Evaluarea Nationala la cele 2 materii de baza.Ca oricui, la ambele imi este teama, am emotii in privinta lor, dar CEL MAI MULT imi este teama la matematica.Motivul? Ei bine, profesoara noastra nu mai face NIMIC la ora.Ne da f. multe teste, este in urma cu materia datorita faptului ca a lipsit o perioada de timp in decursul anului scolar, se grabeste, trecem foarte repede de la o lectie la alta iar eu nu mai inteleg ABSOLUT nimic. Fac pregatire, insa nici acolo nu prea exista timp...am inceput de la o vreme sa facem teste la pregatire, nemaiocupandu-ne de temele pentru scoala, dar nu se prea intelege.Mm-am uitat si ma tot uit pe diverse subiecte si constat ca nu mai stiu materia. Un alt plus ce se adauga acestei dileme este faptul ca, eu eram bun la matematica, insa nu inteleg de ce am devenit din ce in ce mai nepregatit pana cand am ajuns in stadiul din prezent.Cu totii au MARI asteptari din partea persoanei mele, profesorii(da, sunt cativa profesori care au avut si au asteptari mari de la mine), familia ce doreste sa intru la un liceu de prestigiu, lucru pe care de altfel mi-l doresc si eu. Dar, dupa cate am observat, nu cred ca am sanse sa fac ceva.Mereu cand imi iese ceva, sunt bucuros si toate cele, a doua zi mi se intampla ceva rau straight face. Am ajuns sa nu mai pot dormi...Ma trezesc FOARTE devreme, desi sunt in vacanta si nu prea mai pot adormi la loc.
Pe scurt, nu mai inteleg matematica, nu o mai pot invata, nu am un profesor intotdeauna alaturi pe care sa-l intreb in caz ca nu stiu, examenul bate la usa, iar eu NU mai stiu ce sa fac, sunt stresat, nu ma mai pot relaxa, dar nici nu pot munci cu spor. Aveti vreo sugestie legata de problema mea?

5 răspunsuri:
| mariaw a răspuns:

Spui ca nu ai intotdeauna un profesor alaturi care sa te ajute. Ei bine, asta nu e necesar si, de altfel, nici posibil.Incearca intai de toate sa te destresezi putin ca sa poti privi situatia in ansamblu si sa te poti organiza. Lucreaza zilnic la matematica(doar exercitiul constant o sa aduca rezultatele dorite), iar problemele carora nu le poti da de cap singur, pune-le in discutie la orele de pregatire.Practic acestea ar trebui sa decurga dupa necesitatile tale(tocmai de aia se fac in folosul tau). Asadar in timpul acestor ore clarifica-ti ce nu intelegi,intreaba, cere explicatii, fara reticente.

| TedMosby explică:

@mathew Sunt din Campina, judetul Prahova.

| metalheart a răspuns:

Si eu sunt foarte speriata tot la matematica.nu sunt chiar in stadiul tau dar teama exista.un lucru care te-ar putea ajuta ar fi sa iti iei o carte cu teste nationale si teorie din clasele 5-8. in acestea gasesti teorie si exemple asa ca poti sa iti verifici si imbunatatesti cunostintele.eu cam asa fac si din cartea aceea am inceput cu proful testele. daca vrei poti coopera cu un coleg ca sa faceti impreuna si testele si sa invatati teorie, daca poti chiar cu un coleg mai pregatit.
succes!

ps:daca nu te deranjeaza...de unde esti? adica poti spune doar judet sau regiune.(sunt doar curioasa)

| CuRiOaSaAaAa a răspuns:

La ce liceu ai intrat?

| annnka13 a răspuns:

Meditatii particulare?
Exista o programa pentru examen unde scrie exact din ce anume se da examenul. Daca nu ai nici un profesor langa tine, incearca tu singur cu ajutorul manualului sau altor caiete mai vechi sa iei pe rand fiecare punct din materie si sa incerci sa-l intelegi singur. Din ce ai spus vad ca esti un copil istet, asa ca incetul cu incetul sigur vrei recupera materia pierduta! Spor la invatat si bafta la vara!winking