anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salutare tuturor. Timp de 2 ani am fost elev la un liceu tehnic si as vrea sa ma mut de la el, insa nu stiu daca ar fi o alegere inteleapta. As dori sa ma mut la filologie-bilingv, deoarece intotdeauna mi-a placut engleza. Trec in clasa a 11-a...

Motivele PRO pentru liceul la care sunt acum : - ma inteleg de minune cu profesorii
- note destul de mari
- libertate...
Motivele CONTRA sunt : - nu ma inteleg mai deloc cu colegii, am avut un conflict cu o parte din ei
- nu-mi place ce fac deloc
- nu am clasa stabila, adica sunt nevoit sa ma mut din sala in sala la fiecare ora...

Motivele PRO pentru liceul la care vrea sa invat : - e cel mai bun liceu din oras
- imi place profilul
- scap de fostii colegi
- fac ceea ce-mi place
- am clasa stabila...

Motivele CONTRA sunt : - mi-e frica sa nu-mi scada drastic notele
- mi-e frica ca n-am sa ma inteleg cu noii colegi
- nu fac matematica, fizica, chimie, biologie (desi nu-mi plac, tin sa cred ca ar fi fost bine sa le fi facut, mai ales datorita examenului de bacalaureat)...

Voi ce spuneti? Ce credeti ca ar trebui sa fac? Nu stiu daca mai pot rezista inca 2 ani cu actualii colegi si sa fac lucruri care nu-mi plac, desi cu majoritatea profesorilor ma inteleg excelent...

3 răspunsuri:
| Maya_3468 a răspuns:

Parerea ea e sa te muti daca poti pentru ca un liceu cu profil tehnic nu este la fel de bun cu liceele care au profile uman/real.Tu am inteles ca vrei la bilingv, se da o proba oral si scris la engleza, asta daca ai dat pe a9a proba si ai luat-o acum te poti muta cu usurinta la liceul dorit altfel nu stiu cum ai putea. Daca esti silitor si la celalalt liceu si mai ales ca iti place engleza eu zic sa te muti.Bafta!

| justitiarul a răspuns:

Motivele tale reale sunt:frica de bac si faptul ca la filologie bacul este mai lejer.
Hai sa-ti destram iluziile:nu ai cum sa te muti de la un liceu cu profil tehnic la profil de filologie. Tehnica si filologia sunt ca apa cu uleiul, nu au nici o legatura!
Recent(in vara asta prin iulie)actualul ministru a dat o lege prin care transferurile nu se mai fac atat de usor.Adica:o clasa nu poate avea mai mult de 30 de elevi.Chiar daca ai gasi o altfel de clasa(desi e aproape imposibil)nu vei fi acceptat pentru ca asa cum am mai zis profilul tau tehnic nu are nimic in comun cu filologia.
Sfat bun:pune burta pe carte mai mult decat ai facut-o pana acum si ia-ti profesori meditatori daca vrei sa iei bacul.Notele tale mari sunt apa de ploaie pe langa exigenta ceruta acum la bac.

| steph99 a răspuns:

Domnu' justitiar, multumesc ca ai incercat sa-mi raspunzi la intrebare, insa eu nu ti-am cerut sa vii la mine cu afirmatii nefondate, si mai ales sa-ti dai cu parerea despre motivele mele reale. Eu nu m-am gandit niciodata la bac pana acum, m-am gandit sa ma mut chiar si la stiinte ale naturii, insa mie nu-mi plac materiile gen fizica, chimie, biologie. Nu stiu daca ai citit tot ce am scris acolo, insa adevaratele mele motive pentru care doresc sa ma mut nu sunt nici pe departe cele spuse de tine, ci frica de a termina ceva ce nu-mi place, ceva ce nu mi-a placut niciodata. Profilul la care sunt eu acum e electronica si automatizari, unde fac tot felul de porcarii pe care nu le inteleg si nici nu vreau sa le inteleg. Pana acum nu m-am mutat datorita colegilor, ma intelegeam chiar bine cu ei, insa acum nu mai pot sta printre ei, am ajuns sa ne barfim unii pe altii cum n-am crezut ca am s-o fac vreodata.

Cat despre mutat, nu-mi fac probleme. Puteam sa ma mut inca din a 10-a, insa motivele pentru care nu am vrut sa ma mut au fost colegii si profesorii (asa cum am spus mai sus).

Te rog ca de acum inainte sa incerci sa-mi raspunzi concret la intrebari, si nu sa-mi "destrami iluziile", pentru ca eu nu am cerut asa ceva, ci doar niste pareri care sa ma ajute in a lua decizia corecta pentru mine.