| Guest10 a întrebat:

Salutare. Un raspuns cat mai scurt si concret. Care e diferenta dintre unguri si maghiari?
Mi se pare ciudat ca strainii ii numesc „Hungarians", unguri. Trăiesc in Ungaria, Alte state numesc limba lor„hungarian", ungureasca, nu maghiara. De ce, totusi, folosim denumirea de „maghiari"? Nu e niciun atac la vecinii nostri, nici vorba de rasism. Pur si simplu mi-am pus intrebarea asta si nu inteleg care este denumirea corecta sau daca e vreo diferenta intre unguri si maghiari.

Scuzati daca v-am deranjat cu intrebarea, repret, nu e niciun atac la nationalitatea, etmia cuiva.

Răspuns Câştigător
| LightshotPumnalXZXZ a răspuns:

Denumirea de ungur,provine de la influenta hunica a hunnilor care curpindeau o mare parte din Rusia si s-au asezat in Ungaria, de aceea cred eu ca i se spune UNgaria si unguri, dar mai correct este sa le spui maghiari, deoarece denumirea de maghiar de la ei provine.Ei isi spun maghiar ci nu unguri.Ei spun limba maghiara, respectiv Magyar.Dar tara lor s-ar numi tara maghiarilor sau Maghiaria.Ei o numesc Magyaroszag.Deci denumirea lor adevarata e cea de maghiar, dar denumirea de ungur sau de Ungaria este o denumire istorica, de la imperiul hunic, deoarece acestia s-au asezat acolo si parca aveau un important oras pe teritoriul Ungariei de astazi.Aceasta denumirea ti-am mai zis, a provenit de la Imperiul Hunic.Denumirea de Ungaria si de unguri provine de la faptul pentru a identifica Noul popor format dintre celti si huni,cea mai mare influenta avand-o hunii,stand la baza structurii poporului,dar maghiarii s-au nascut din turci, vechii turci fiind hititi, o parte mare migrand si stabilindu-se pe teritoriul Ungariei de astazi, hititii, amestecandu-se ulterior cu hunii si in final cu celtii.Deci in concluzie, eu iti spun sa le spui cum vrei, ambele variante sunt corecte, dar de preferat este maghiar/limba maghiara. Sper ca ti-am fost de folos.O zi buna!

| LightshotPumnalXZXZ a răspuns (pentru LightshotPumnalXZXZ):

Si nu uita! Nu exista absolut nicio diferenta intre,, ungur'' si,, maghiar''.

11 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Eu stiu ca e fix acelasi lucru ungur cu maghiar.

| zilog a răspuns (pentru Simpatic):

Dar care sunt mai ****?
Ca eu am fost la vlienti pe la odorheiul secuiesc si s-au purtat majoritatea foarte butal cu mine si se vedea ca au boala pe romani doar ca depindeau de mine
Chiar daca m-am dus din Bucuresti nu au fist deloc ospitalieri.
Nesimtiti
Oi cu sorici in loc de obraz!

| Simpatic a răspuns (pentru zilog):

Stiu ca ungurii din tara noastra au ceva cu noi si nu inteleg de ce, dar nici eu nu vreau sa fac polemica, chiar nu inteleg de ce astia stau pe teritoriul nostru si nu ne suporta, noi de ce i-am suporta?
Am intalnit si unguri bine semi-unguri foarte seriosi, de fapt pot spune daca faci o tranzactie ceva ca maghiarii nostriu sunt mai seriosi decat multi romani de-ai nostri, adica fazele pe care le-ai explicat tu ca faceau romanii pe la service ca isi bateau nevestele de fata cu tine doar ca sa nu plateasca un pret intreg nu ai sa le vezi ca conationalii nostri maghiari.
Eu nu am nimic cu ei mi se par mai civilizati, culti si gospodari cu mult decat cealalata etnie care ne face de ras tara pe unde se duc si sunt necivilizati in marea lor majoritate si anume rromii!

| zilog a răspuns (pentru Simpatic):

Dar ai întâlnit șî ȚIGANI UNGURI!?
Ai făcut vreo dată afaceri sau ai muncit pentru ȚIGANI UNGURI?

| sierra1 a răspuns:

"Care e diferenta dintre unguri si maghiari?"

zero - deruta vine de la faptul că ei își zic "maghiar"

| Catrice a răspuns:

Caută să vezi cum își zic ungurii, adică cum se zice in ungurește la ungur și o să descoperi.

| Frank51 a răspuns:

Ungur este denumirea in romaneste, la fel cum spui Andrei si nu Andrew. La fel cum spui orice alt cuvant si este diferit de limba altora, semnificand acelasi lucru.

| zilog a răspuns:

STII CĂ ROMÂNII AU CUCERIT UNGARIA SI AU RLIBERAT-o de geemani!

Ei ar trebui sa ne fie recunoscători că nu i-au lăsat să îi măcelărească Hitler pe toți

| zilog a răspuns:

Eu am votat cu Vadim!

| zilog a răspuns:

Ce mi-ar fi plăcut mie să iasă Vadim Tudor președinte!