anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salutare.
Vreau sa învăț limba engleză întrun timp scurt sa zic în câteva luni. Stiu engleză cât de cât în generală nu prea am făcut și nici la liceu nu prea fac.
Știu multe cuvinte dar pe sărite cum ar fi culorile le știu, cuvintele de baza nu prea le stiu, animale nu prea știu câte un cuvânt 2 dar am învățat din jocuri unele și vreau să-mi spuneți și mie.
Cum se leagă cuvintele, de ce se adaugă s la sfârșit, toate substantivele, adj și ce mai sunt.
Și ca să înțeleg și eu cum sunt ele să-mi dau seama cât de cât.
Dau fundă!; x
(Am încercat și aplicații dar nu-mi plac).

8 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

In primul rand o limba nu se invata, o sa iti explic si de ce imediat, o limba nu se invata in timp scurt o sa iti explic imediat de ce, din aceaste cauze majoritatea cedeaza rapid

deci trebuie sa inveti primele 1000 de cuvinte cele mai populare, vezi de ele si inveti asa in fiecare zi cate 5 apoi le mai repeti si tot asa, 100 de verbe =conjugare

un lucru extrem de important este a te folosi de ceea ce stii degeaba inveti cuvinte,verbe daca nu le folosesti,incepi sa scrii mici propoziticu acele cuvinte, verbe, incepi sa citesti mici povesti pentru copii, video la fel desene animate cu subtitrare in engleza, incepi sa vb sunt atatea canale de discord de exemplu, totul este un proces, eu am invatat din filme doar, dar metoda asta de care iti scriu este rapida dar necesita rabdare, fara rabdare nu inveti o limba

| RAY a răspuns (pentru RAY):

Ai nevoie de un plan, in lipsa lui nu poti reusi, eu invat astfel

Cuvinte noi = 30 de minute
verbe noi= 30 de minute
arhiva=30 de minute

apoi ascult in lb invatata =depinde de nivelul meu
citesc =depinde de nivelul meu
scriu =depinde de nivelul meu
vorbesc =depinde de nivelul meu
oricine poate invata o limba straina, nu necesita mult timp, doar rabdare, creativitate, te poti si distra, nu inseamna doar gramatica, plictiseala, e o cultura, traieste limba aia

| johnnny123 a răspuns:

Crezi că o să stea cineva să te învețe limba engleză aici?

| Bizon95 a răspuns:

Aplicatia Duolingo
poti sa dai un test si sa sari capitolele pe care le stii

| FaraNume1245 a răspuns:

Învață în continuare din jocuri, filme, etc. E un mod ușor și plăcut de a învăța. Ca sfat, nu te chinui la început cu timpurile verbale, sunt contraintuitive și inconsistente. Se înțelege ce spui și dacă folosești un timp greșit.

| CiupercuțulCrăcănat a răspuns:

Nu exista asa ceva. Nu poti invata o limba straina in cateva luni, nici macar la minim nivel conversational.

| laurentiutirei a răspuns:

Cauta eurocor engleza costa in jur de 100 de lei pe luna dar te invata cum sa si pronunti cuvintele in engleza si ai si ghid audio