| XerxesCold a întrebat:

Salutari, am luat decizia de a abandona liceul in ultimul an, au trecut vreo cativa ani acum, si as vrea sa il termin. Exista vreo posibilitate sa dau un numar de examene ca in unele tari straine si sa termin? Daca nu, cum ar functiona invatamantul la seral in cazul meu?

Răspuns Apreciat de Editori
| alessia5158 a răspuns:

Asa este precum ti-a raspuns Ioandelasal!
Nu ti-as recomanda "frecventa redusa" caci se bazeaza mai mult pe studiu individual fara a beneficia prea mult de ajutorul profesorilor, de explicatiile lor, asa cum ar fi daca ai urma cursuri "de zi" sau cursuri "serale".
La cursurile serale faci scoala zilnic, dupa amiaza, pe tot parcursul unui semestru scolar.Cursurile liceale la 'frecventa redusa" insumeaza, din cate stiu, doar 4 saptamani /semestru--- prea putin ca sa ai vreo speranta la examenul de bacalaureat!
Atat la "seral" cat si la 'frecventa redusa" vei face 1 an in plus, respectiv clasa a 13-a --- tocmai pentru motivul ca la aceste forme de invatamant numarul de ore saptamanale este aprox. jumatate din numarul de ore pe care-l fac elevii care urmeaza cursurile "de zi".

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In Romania nu exista aceasta posibilitate. In schimb poti urma liceul la frecventa redusa sau la seral, in clasa urmatoare celei promovate anterior.

Răspuns utilizator avertizat